Parelgerstrisotto met truffel
Vince Fajardo

Parelgerstrisotto met truffel

donderdag 12 december 2024
Naar recept

Risotto is een gerecht dat perfect past bij de feestdagen door  de smeuïge textuur en luxe uitstraling. De verrukkelijke smaak maakt het absoluut de moeite waard om dit gerecht met aandacht en geduld te bereiden. Deze risotto is gemaakt met parelgerst, truffel en paddenstoelen, geserveerd als een prachtig taartje.

Risotto van parelgerst


Risotto is gerecht met een, vinden wij, luxe uitstraling. Het is perfect voor een diner als je indruk wil maken met een smakelijk gerecht of juist als comfort food tijdens een gezellige avond thuis. Met deze risotto van parelgerst geef je een verrassende draai aan het klassieke gerecht. 


Parelgerst zorgt voor een stevige bite en zit boordevol goede voedingsstoffen, terwijl de truffelpaddenstoelen en Parmezaanse kaas zorgen voor een rijke, volle smaak. Dit recept vraagt om wat aandacht en geduld, maar het resultaat is zo’n heerlijk romig gerecht dat je gasten zeker onder de indruk zullen zijn. 

Ingrediënten

Voor

4

personen

Ingrediënten voor de parelgerst risotto

Bereidingswijze

Stap 1

Verhit olijfolie in een grote stoofpan op middelhoge temperatuur en fruit de knoflook en ui tot de ui glazig is geworden

Stap 2

Voeg vervolgens de parelgerst en tijm toe en bak dit 1 minuut mee.

Stap 3

Voeg de wijn toe en daarna beetje bij beetje de bouillon. Steeds als het vocht opgenomen is, doe je er een schepje bouillon bij totdat de parelgerst gaar is.Dit duurt circa 30 minuten.

Stap 4

Doe steeds een beetje spinazie bij het geheel zodat deze kan slinken. Voeg hierna de truffel-paddenstoeltapenade toe.

Stap 5

Rasp de Parmezaanse kaas en voeg twee derde hiervan toe aan de risotto. Proef en breng op smaak met zout en peper.

Stap 6

Verhit olijfolie in een wokpan op hoge temperatuur, wok de paddenstoelen kort en leg apart.

Stap 7

Maak met een kaasschaaf dunne linten van de courgette. Verhit olijfolie in een grillpan op middelhoge temperatuur en grill hierin de courgette.

Stap 8

Verdeel de risotto over vier borden en vouw de gegrilde plakjes courgette eromheen. Garneer de risotto met de Parmezaanse kaas en de paddenstoelen en serveer direct.

Ga jij deze speciale risotto van parelgerst maken?

Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. We zijn benieuwd!

Lees ook

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
  • 15 September 2025

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist

De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.