
Tot onze verbazing kwamen wij er onlangs achter dat we geen recept op onze website hebben voor de Italiaanse klassieker: all'arrabbiata. Toen we door het nieuwe kookboek van Janneke Philippi aan het bladeren waren en dit recept tegen kwamen, moesten we het dus wel met jullie delen. Arrabbiate betekent in het Italiaans boos, of zelfs woedend, en verwijst naar de pittigheid van deze pastaklassieker uit Rome. Maak jij het met ons mee?
Ingrediënten
Voor
personen
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Hak de knoflook fijn. Halveer de rode peper, verwijder eventueel de zaadlijsten en hak fijn. Hak de perselie fijn.
Stap 2
Verhit in een braadpan de olijfolie. Fruit de knoflook met de rode peper en de peterslie voor 1 minuut.
Stap 3
Voeg de gepelde tomaten toe en druk ze met een spatel stuk. Breng aan de kook. Laat de tomatensaus op laag vuur 10-15 minuten zachtjes koken, zonder deksel op de pan.
Stap 4
Kook intussen de penne in ruim water met zout beetgaar.
Stap 5
Giet de pasta af. Meng de penne door de pittige tomatensaus. Breng op smaak met zout. Serveer met geraspte Parmezaanse kaas.
Meer recepten van Janneke Philippi?
Pasta Semplice
ISBN 9789048876167 | 192 pagina's | Overamstel uitgevers | Fotocredits Serge Philippi
Heb jij dit recept geprobeerd?
Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. We zijn benieuwd!
Lees ook

- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.