
Er gaat weinig boven een goede pizza op een gezellige avond. Deze pizza bianca op z’n New Yorks is er zo eentje waarvan iedereen op je pizza-avond het laatste stukje wilt. Cheesy en knapperig, wat wil je nog meer? Dit recept vind je in het “Pizza Volume 01”, het nieuwe boek van Tom Gozney, waarmee je je pizza skills naar een hoger niveau tilt. Comfortfood op z’n best.
Ingrediënten
Voor
personen
Ingrediënten
Garneer met:
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm je pizzaoven voor tot 340 °C.
Stap 2
Meng in een kleine kom de ricotta, extra vierge olijfolie, het citroensap en een flinke snuf zout en peper.
Stap 3
Duw en rek het deeg uit tot een cirkel van 30,5 cm. Maak met een deegkwast de buitenste rand van het deeg een beetje nat, duw voorzichtig het sesamzaad op de rand en schuif een dun met bloem bestoven pizzaschep onder het deeg. Beleg het deeg met de mozzarella, schep klodders ricotta-mengsel van gelijke grootte erop en verdeel de gekaramelliseerde uien erover.
Stap 4
Schuif de pizza in de oven, bak hem bij een lage vlam en draai de pizza iedere minuut een kwartslag gedurende 4 minuten. Bak de pizza tot slot nog een paar minuten bij een hoge vlam zodat hij wat meer kleur krijgt, maar let erop dat je de pizza geregeld draait.
Stap 5
Schep de pizza na het bakken op een rooster, laat hem ongeveer 1 minuut rusten en snijd hem in 6 tot 8 punten.
Stap 6
Maak de pizza af met gehakte peterselie en veel plakjes pecorino romano.
Heb jij binnenkort een pizza avond? Deze bianca wil je proberen!
En deel het met ons op de website, Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!
Bak jij je pizza graag op een barbecue? Dit zijn de beste barbecues volgens onze redactie! Liever een pizza bakken in een pizza oven? Neem dan een kijkje in dit artikel.
Lees ook

- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.