
Er gaat weinig boven een goede pizza op een gezellige avond. Deze pizza bianca op z’n New Yorks is er zo eentje waarvan iedereen op je pizza-avond het laatste stukje wilt. Cheesy en knapperig, wat wil je nog meer? Dit recept vind je in het “Pizza Volume 01”, het nieuwe boek van Tom Gozney, waarmee je je pizza skills naar een hoger niveau tilt. Comfortfood op z’n best.
Ingrediënten
Voor
personen
Ingrediënten
Garneer met:
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm je pizzaoven voor tot 340 °C.
Stap 2
Meng in een kleine kom de ricotta, extra vierge olijfolie, het citroensap en een flinke snuf zout en peper.
Stap 3
Duw en rek het deeg uit tot een cirkel van 30,5 cm. Maak met een deegkwast de buitenste rand van het deeg een beetje nat, duw voorzichtig het sesamzaad op de rand en schuif een dun met bloem bestoven pizzaschep onder het deeg. Beleg het deeg met de mozzarella, schep klodders ricotta-mengsel van gelijke grootte erop en verdeel de gekaramelliseerde uien erover.
Stap 4
Schuif de pizza in de oven, bak hem bij een lage vlam en draai de pizza iedere minuut een kwartslag gedurende 4 minuten. Bak de pizza tot slot nog een paar minuten bij een hoge vlam zodat hij wat meer kleur krijgt, maar let erop dat je de pizza geregeld draait.
Stap 5
Schep de pizza na het bakken op een rooster, laat hem ongeveer 1 minuut rusten en snijd hem in 6 tot 8 punten.
Stap 6
Maak de pizza af met gehakte peterselie en veel plakjes pecorino romano.
Heb jij binnenkort een pizza avond? Deze bianca wil je proberen!
En deel het met ons op de website, Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!
Lees ook

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.