Pizza Bianca
Isis van der Sluis

Pizza Bianca

vrijdag 20 juni 2025
Naar recept

Er gaat weinig boven een goede pizza op een gezellige avond. Deze pizza bianca op z’n New Yorks is er zo eentje waarvan iedereen op je pizza-avond het laatste stukje wilt. Cheesy en knapperig, wat wil je nog meer? Dit recept vind je in het “Pizza Volume 01”, het nieuwe boek van Tom Gozney, waarmee je je pizza skills naar een hoger niveau tilt. Comfortfood op z’n best.

Ingrediënten

10 minuten voorbereiden
4 minuten koken

Voor

4

personen

Ingrediënten

Garneer met:

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm je pizzaoven voor tot 340 °C.

Stap 2

Meng in een kleine kom de ricotta, extra vierge olijfolie, het citroensap en een flinke snuf zout en peper.

Stap 3

Duw en rek het deeg uit tot een cirkel van 30,5 cm. Maak met een deegkwast de buitenste rand van het deeg een beetje nat, duw voorzichtig het sesamzaad op de rand en schuif een dun met bloem bestoven pizzaschep onder het deeg. Beleg het deeg met de mozzarella, schep klodders ricotta-mengsel van gelijke grootte erop en verdeel de gekaramelliseerde uien erover.

Stap 4

Schuif de pizza in de oven, bak hem bij een lage vlam en draai de pizza iedere minuut een kwartslag gedurende 4 minuten. Bak de pizza tot slot nog een paar minuten bij een hoge vlam zodat hij wat meer kleur krijgt, maar let erop dat je de pizza geregeld draait.

Stap 5

Schep de pizza na het bakken op een rooster, laat hem ongeveer 1 minuut rusten en snijd hem in 6 tot 8 punten.

Stap 6

Maak de pizza af met gehakte peterselie en veel plakjes pecorino romano.

Pizza volume 01

€ 24,95

bol.com

pizza volume 01

Heb jij binnenkort een pizza avond? Deze bianca wil je proberen!

En deel het met ons op de website, Facebook of Instagram. We zijn benieuwd! 

Bak jij je pizza graag op een barbecue? Dit zijn de beste barbecues volgens onze redactie! Liever een pizza bakken in een pizza oven? Neem dan een kijkje in dit artikel.

Lees ook

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
  • 15 September 2025

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist

De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.