Pompoen muffins met een gezonde frosting
Karlijn Swaen

Pompoen muffins met een gezonde frosting

dinsdag 28 oktober 2025
Naar recept

Zin om iets écht herfstigs te bakken? Deze kruidige pompoen muffins brengen meteen warmte in je keuken! Ze zijn zacht, smeuïg en heerlijk gekruid met kaneel en nootmuskaat, precies wat je nodig hebt op een frisse dag. Bovendien zijn ze makkelijk te maken, voedzaam én perfect als tussendoortje of bij een kop thee. De gezonde frosting maakt deze muffin helemaal af!

Ingrediënten

15 minuten voorbereiden
30 minuten koken

Voor

4

personen

Ingrediënten

Gezonde frosting

Bereiding

Stap 1

Kook de pompoenblokjes ±10-12 minuten tot ze zacht zijn, of rooster ze 20-25 minuten op 200°C met een beetje olie. Laat iets afkoelen en pureer glad met een staafmixer.

Stap 2

Verwarm de oven voor op 180°C en zet 6 muffinvormpjes klaar.

Stap 3

Meng in een kom de droge ingrediënten: amandelmeel, havermout, bakpoeder, baksoda, kruiden, zout en gepofte quinoa.

Stap 4

Klop in een andere kom de natte ingrediënten: de verse pompoenpuree, eieren, olie en ahornsiroop.

Stap 5

Voeg het natte mengsel toe aan de droge ingrediënten en meng kort tot een egaal beslag.

Stap 6

Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en bak 20-25 minuten.

Stap 7

Maak in de tussentijd de frosting. Meng alle ingrediënten tot een gladde frosting en zet even in de koelkast.

Stap 8

Als de muffins goudbruin zijn en satéprikker er schoon uitkomt zijn ze klaar. Laat ze even afkoelen op een rooster en maak af met de frosting. 

Extra tips



  • Strooi wat gepofte quinoa of wat noten over de frosting voor een crunchy topping.

  • Bewaar de muffins 2-3 dagen in een afgesloten bak of vries ze in voor later.

Pompoen muffins

Kijk hier hoe wij het maken

Heb jij deze pompoen muffins gemaakt?

Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. We zijn benieuwd!

Lees ook

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
  • 15 September 2025

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist

De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.