We hebben weer een nieuw recept van onze favoriete vegan chef: Le Cocque! Deze pulled mushroom taco’s zijn een geweldige keuze voor je volgende taco night. Met king oyster mushrooms krijg je een heerlijke, ‘pulled’ textuur zonder vlees. De combinatie van rokerige, pittige en lichtzoete smaken maakt dit gerecht helemaal af.
Ingrediënten
Voor
personen
Ingrediënten voor de taco's
Ingrediënten voor de Pico de Gallo
Toppings
Hoe maak je deze taco's?
Stap 1
Verhit de olijfolie in een pan. Bak de ui 5 minuten op laag vuur, voeg knoflook toe en bak nog 30 seconden.
Stap 2
Voeg komijn, gerookte paprika, tomatenpuree en koriander toe, roer 1 minuut door.
Stap 3
Voeg chipotlesaus, sojasaus en de mushrooms toe. Roer goed door en voeg water toe. Laat koken tot het meeste vocht is opgenomen, ongeveer 5 minuten.
Stap 4
Maak de Pico de Gallo door alle ingrediënten te mengen.
Stap 5
Vul de tacoschelpen met de pulled mushrooms, pico de gallo, sojayoghurt, ingelegde ui en koriander. Voor extra pit, voeg sriracha-mayo toe.
Zien hoe joris het zelf maakt?
Heb jij dit recept van Le Cocque geprobeerd?
Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. We zijn benieuwd!
Lees ook

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.