Smashed komkommer salade met whipped tahinsaus
Isis van der Sluis

Smashed komkommer salade met whipped tahinsaus

dinsdag 01 juli 2025
Naar recept

Wat een weer! Met deze warmte hebben wij helemaal zin in een frisse salade. De smashed komkommer salade is een hit op social media, maar wij geven ‘m een eigen draai met een romige, luchtige whipped tahinsaus. Simpel om te maken, heerlijk van smaak én helemaal plantaardig. 

Ingrediënten

15 minuten voorbereiden
5 minuten koken

Voor

4

personen

Voor de komkommersalade:

Voor de whipped tahinsaus:

Bereidingswijze

Stap 1

Smash eerst de komkommers. Snijd de uiteinden van de komkommers en smash ze met een groot mes, een deegroller of simpelweg met je handen en wat lichaamsgewicht. Snijd de komkommers grof en schuin in, waarbij je de snijrichting telkens afwisselt. Doe de stukjes in een kom. Laat de komkommer hierin even uitlekken en giet daarna het vocht uit de kom.

Stap 2

Verhit de sesamolie in een kleine pan. Bak hierin de bosui, knoflook en chilivlokken kort tot goudbruin (ca. 1 minuut). Schep het goed om. Laat het even staan om af te koelen.

Stap 3

Voeg de suiker, sesamzaadjes, sojasaus en het limoensap toe aan de komkommer in de kom. 

Stap 4

Meng de tahin, citroensap, geperste knoflook en zout. Mix dit met een staafmixer en voeg geleidelijk het koude water toe (pas eventueel de hoeveelheid aan) en stop zodra de saus mooi glad en een yoghurtachtige dikte heeft. 

Stap 5

Meng nu ook de sesamolie uit de pan met de komkommer. Neem vervolgens een groot bord of platte schaal om het te serveren. Strijk de whipped tahinsaus uit over het bord en schep de smashed komkommer erop. Garneer eventueel met extra bosui, sesamzaadjes of chilivlokken.

Heb jij de smashed komkommersalade gemaakt?

Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. We zijn benieuwd!

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.