
Soms heb je gewoon zin in een dampende kom noedels die je van binnenuit verwarmt, en gisteren was zo'n avond. We gingen voor udon: die dikke, zachte Japanse tarwenoedels die perfect zijn voor in een rijke, hartige soep. De basis maken we met een combinatie van gochujang (Koreaanse chilipasta) en miso, voor een pittige, umamirijke smaakexplosie. Voeg je favoriete groenten toe, kook er een eitje bij en je hebt een heerlijke, makkelijke maaltijd. Benieuwd naar ons recept? Lees snel verder!

Ingrediënten
Voor
personen
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Verhit de sesamolie in een ruime soeppan. Fruit hierin de knoflook en gember tot het heerlijk gaat geuren. Voeg de gochujang toe en bak dit kort mee voor een pittige kick.
Stap 2
Voeg de misopasta, sojasaus en groentebouillon toe. Roer goed door totdat de miso pasta is opgelost. Breng vervolgens aan de kook.
Stap 3
Gooi de champignons, paprika en edamame in de pan. Laat dit 5–7 minuten zachtjes koken, tot de groenten beetgaar zijn en de smaken lekker gemengd.
Stap 4
Kook in de tussentijd de eieren in 6-7 minuten zacht of medium. Laat ze schrikken onder koud water en pel ze voorzichtig.
Stap 5
Voeg de udon noedels toe, samen met de spitskool. Laat nog 2–3 minuten mee warmen tot de noedels soepel zijn en het groen net geslonken.
Stap 6
Voeg eventueel een scheutje rijstazijn toe voor frisheid, en proef of je nog wat extra sojasaus of pit wilt.
Stap 7
Verdeel de noedelsoep over ruime kommen. Halveer de eieren en leg per kom twee gehalveerde eitjes er bovenop. Strooi er wat bosui en sesamzaadjes over en maak af met de gefrituurde uitjes. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept voor spicy udon noedels geprobeerd?
Laat ons weten wat je ervan vond. Dit kun je doen in een reactie, op Facebook of op Instagram. We zijn benieuwd!
Lees ook

- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.