Dit herfstige, mediterrane gerecht is zoet, pittig en combineert goed met wat knapperig brood, of een bedje van couscous. Perfect om deze eerste herfstdagen door te komen. Dit recept komt uit het nieuwe kookboek van Saskia Sidey: 'Budget Vegan'. Als je van plan bent om het in kleine porties in te vriezen, doe dit dan vóórdat je de bladgroente toevoegt. Voeg deze pas toe nadat je de stoofpot hebt ontdooid en opnieuw hebt opgewarmd, zodat ze hun voedingswaarde en heldere kleur behouden.
Ingrediënten
Voor
personen
Ingrediënten voor de stoofpot
Bereiding
Stap 1
Verhit de olie in een grote, zware pan. Voeg de fijngesneden ui toe en fruit op middelhoog vuur 8 tot 10 minuten, tot de ui zacht en glazig is.
Stap 2
Bak de knoflook 2 minuten mee. Voeg daarna de specerijen toe en bak 1 minuut mee.
Stap 3
Giet de kikkererwten met het vocht erbij, gevolgd door de tomatenblokjes. Breng aan de kook, zet het vuur laag en kook 20 minuten, tot het is ingekookt en ingedikt.
Stap 4
Roer de bladgroente erdoorheen (tenzij je van plan bent om de stoofpot in te vriezen - zie inleiding van het recept), voeg de rozijnen toe en breng op smaak met zout en peper. Kook nog eens 5 tot 10 minuten zachtjes, tot de groenten geslonken en gaar zijn. Proef en voeg indien nodig meer zout en peper toe.
Stap 5
Bestrooi de stoof royaal met peterselie, als je dat lekker vindt, en serveer.
Heb jij dit recept voor deze kikkererwten stoofpot met bladgroente gemaakt?
Laat ons weten wat je ervan vindt via een reactie, op Facebook of op Instagram. We zijn benieuwd!
Ben je op zoek naar een goede braadpan om dit recept in de bereiden? Neem dan eens een kijkje in dit artikel.
Ben je eerder op zoek naar een multicooker? Neem dan een kijkje in dit artikel!
Budget vegan
Het kookboek met meer dan 100 plantaardige budgetrecepten Met Budget Vegan maak je met makkelijk verkrijgbare ingrediënten en handige tips meer dan 100 verrassende, smaakvolle én betaalbare gerechten. Van eenvoudige, snelle doordeweekse maaltijden tot bijzondere gerechten voor grotere groepen. Met Budget Vegan kook je duurzamer en bespaar je tijd én geld.
Lees ook
- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen
- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.