
Deze pasta van gastblogger Joris de Kock met harissa, tahin en geroosterde aubergine brengt comfortfood met een verrassende twist. De romige tahinsaus, gecombineerd met de pittige harissa, vormt een intense smaak die perfect samenkomt met de zachte, geroosterde aubergine. Makkelijk te maken en vol rijke smaken die je zeker zullen verrassen. Kook jij mee?
Ingrediënten
Voor
personen
Ingrediënten voor de pasta
Zo maak je de tahin harissa pasta
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de aubergineblokjes met 2 el harissapasta, olijfolie, zout en peper, verspreid op een bakplaat en rooster 25 minuten tot goudbruin en zacht.
Stap 2
Kook ondertussen de spaghetti volgens de verpakking. Bewaar een beetje kookwater en giet af.
Stap 3
Meng tahin, resterende harissapasta, knoflook, citroensap, sojasaus, een scheutje water en zout tot een gladde saus.
Stap 4
Meng de spaghetti met de tahinsaus en wat kookwater tot alles goed bedekt is. Voeg de geroosterde aubergine toe en meng voorzichtig.
Stap 5
Garneer met koriander en granaatappelpitjes voor extra smaak en crunch.
Wil je zien hoe Joris het maakt?
Neem dan een kijkje via onderstaande video!
Ga jij deze tahin harissa pasta proberen?
Laat het ons weten via een reactie, op Facebook of op Instagram. We zijn benieuwd!
Altijd al eens zelf pasta willen maken? Neem dan een kijkje in dit artikel voor onze favoriete pastamachines!
Lees ook

- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.