Tahin harissa pasta
Joris de Kock

Tahin harissa pasta

donderdag 21 november 2024
Naar recept

Deze pasta van gastblogger Joris de Kock met harissa, tahin en geroosterde aubergine brengt comfortfood met een verrassende twist. De romige tahinsaus, gecombineerd met de pittige harissa, vormt een intense smaak die perfect samenkomt met de zachte, geroosterde aubergine. Makkelijk te maken en vol rijke smaken die je zeker zullen verrassen. Kook jij mee?

Ingrediënten

Voor

4

personen

Ingrediënten voor de pasta

Zo maak je de tahin harissa pasta

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de aubergineblokjes met 2 el harissapasta, olijfolie, zout en peper, verspreid op een bakplaat en rooster 25 minuten tot goudbruin en zacht.

Stap 2

Kook ondertussen de spaghetti volgens de verpakking. Bewaar een beetje kookwater en giet af.

Stap 3

Meng tahin, resterende harissapasta, knoflook, citroensap, sojasaus, een scheutje water en zout tot een gladde saus.

Stap 4

Meng de spaghetti met de tahinsaus en wat kookwater tot alles goed bedekt is. Voeg de geroosterde aubergine toe en meng voorzichtig.

Stap 5

Garneer met koriander en granaatappelpitjes voor extra smaak en crunch.

Wil je zien hoe Joris het maakt?


Neem dan een kijkje via onderstaande video!

Ga jij deze tahin harissa pasta proberen?

Laat het ons weten via een reactie, op Facebook of op Instagram. We zijn benieuwd!

Altijd al eens zelf pasta willen maken? Neem dan een kijkje in dit artikel voor onze favoriete pastamachines! 

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.