Wij houden van bloemkool wings! Wanneer we dit op de kaart zien staan in een restaurant bestellen wij ze eigenlijk altijd. Dat moet Joris, van het foodplatform Le Cocque, ook hebben gedacht. Hij maakte namelijk onlangs dit recept voor teriyaki bloemkool wings en vandaag mogen wij dit recept met je delen!
Joris: "Deze saus is letterlijk een van de beste die ik ooit heb gemaakt! Hij is zoet, heeft een geweldige diepte van smaak en is zó makkelijk te maken. Het heeft een vleesachtige textuur en de buitenkant is knapperig. Perfect avondeten of bijgerecht, als je het mij vraagt." Hier is het recept:
Ingrediënten
Voor
personen
Ingrediënten voor de bloemkool wings
Ingrediënten voor de saus
Toppings
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Stap 2
Maak ondertussen je beslag station klaar. Meng de bloem met de knoflook- en uienpoeder en de plantaardige melk. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 3
Doop de bloemkool in het mengsel en daarna in het paneermeel.
Stap 4
Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 30 minuten in de oven.
Stap 5
Bereid de saus door alles in een kleine pan te mengen en aan de kook te brengen.
Stap 6
Zet het vuur laag en laat 8 minuten sudderen.
Stap 7
Meng de bloemkool met een beetje van de saus en bak nog eens 10 minuten.
Stap 8
Serveer en garneer met meer saus, bosuitjes en sesamzaadjes.
Wil je weten hoe Joris het zelf maakt?
Neem dan een kijkje bij onderstaande video en maak het gerecht met hem mee!
Heb jij dit recept van Joris gemaakt?
Laat ons weten wat je ervan vond in een reactie, op Facebook of op Instagram. We zijn benieuwd!
Lees ook
- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen
- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.