Teriyaki bloemkool wings
Joris de Kock

Teriyaki bloemkool wings

zaterdag 28 september 2024
Naar recept

Wij houden van bloemkool wings! Wanneer we dit op de kaart zien staan in een restaurant bestellen wij ze eigenlijk altijd. Dat moet Joris, van het foodplatform Le Cocque, ook hebben gedacht. Hij maakte namelijk onlangs dit recept voor teriyaki bloemkool wings en vandaag mogen wij dit recept met je delen! 

Joris: "Deze saus is letterlijk een van de beste die ik ooit heb gemaakt! Hij is zoet, heeft een geweldige diepte van smaak en is zó makkelijk te maken. Het heeft een vleesachtige textuur en de buitenkant is knapperig. Perfect avondeten of bijgerecht, als je het mij vraagt." Hier is het recept:

Ingrediënten

Voor

4

personen

Ingrediënten voor de bloemkool wings

Ingrediënten voor de saus

Toppings

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Stap 2

Maak ondertussen je beslag station klaar. Meng de bloem met de knoflook- en uienpoeder en de plantaardige melk. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 3

Doop de bloemkool in het mengsel en daarna in het paneermeel.

Stap 4

Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 30 minuten in de oven.

Stap 5

Bereid de saus door alles in een kleine pan te mengen en aan de kook te brengen.

Stap 6

Zet het vuur laag en laat 8 minuten sudderen.

Stap 7

Meng de bloemkool met een beetje van de saus en bak nog eens 10 minuten.

Stap 8

Serveer en garneer met meer saus, bosuitjes en sesamzaadjes.

Wil je weten hoe Joris het zelf maakt?


Neem dan een kijkje bij onderstaande video en maak het gerecht met hem mee!

Heb jij dit recept van Joris gemaakt?

Laat ons weten wat je ervan vond in een reactie, op Facebook of op Instagram. We zijn benieuwd!

Lees ook

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
  • 15 September 2025

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist

De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.