

Het was alweer even geleden dat we een écht lekker lunchrecept deelden, maar daar komt vandaag verandering in. We vonden het hoog tijd voor iets nieuws, iets fris, en vooral iets dat snel op tafel staat. Want zeg nou zelf: wie heeft er zin om uitgebreid in de keuken te staan voor een simpel broodje? Wij in elk geval niet. Daarom waren we ook direct enthousiast toen Kenwood ons vroeg om aan de slag te gaan met hun nieuwste MultiPro Onetouch foodprocessor. Dat werd het startschot voor dit verrassend eenvoudige, maar heerlijke recept: toast met een frisse ricotta-limabonenspread, artisjokharten en knapperige hazelnoten. Klinkt luxe, maar is zó klaar. Nieuwsgierig? Lees snel verder!
Kenwood MultiPro Onetouch
Wat wij erg fijn vinden aan dit lunchrecept? Natuurlijk de smaak, maar vooral ook het gemak waarmee je het op tafel zet. En dat hebben we volledig te danken aan de Kenwood MultiPro Onetouch. Deze foodprocessor is niet zomaar een keukenapparaat, het is eerder een hulpje die weet wat-ie doet. Onze romige ricotta-limabonenspread stond binnen no time klaar, dankzij de slimme voorgeprogrammeerde instellingen. Geen gezoek naar de juiste knop of twijfel over de snelheid: één druk op de knop en gaan.
De courgette raspen? Dat gebeurde met het "express serve"-hulpstuk alsof het niets was. Direct in de pan, op je bord of waar je maar wil. Geen extra bakjes, geen afwasstress. En de ingebouwde weegschaal? Die vonden we ontzettend handig. We wogen de bonen en noten direct af in de kom, wat niet alleen tijd scheelt, maar ook weer een vieze lepel of schaal minder betekent.
Wat wij vooral zo fijn vinden: deze MultiPro Onetouch vervangt met gemak een hele hoop apparaten. Blender? Check. Citruspers? Zit erbij. Deegkneder? Ook geregeld. Dit is echt zo’n alles-in-één hulpje dat je niet meer kwijt wilt uit je keuken. Kortom: koken wordt sneller, leuker én een stuk relaxter. Wat wil je nog meer?
Ingrediënten
Voor
personen
Ingrediënten voor de limabonenspread
Overige ingrediënten
Tip!
Alle ingrediënten kun je makkelijk afwegen met de ingebouwde weegschaal in de Kenwood Multipro Onetouch!
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Stap 2
Begin met het maken van de spread. Rasp hiervoor de zest van de citroen, en pers vervolgens de citroen uit met het hulpstuk, de citruspers, van de foodprocessor.
Voeg vervolgens de ricotta, de limabonen, het citroensap en zest en de olijfolie aan de foodprocessor. Mix met het hakmes tot een glad geheel. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 3
Snijd vervolgens heel gemakkelijk de courgette in dunne plakken met de snijschijf en het Express Serve hulpstuk. Laat ze direct op de bakplaat vallen. Snijd de artisjokharten doormidden. Verdeel ook over een bakplaat, besprenkel met olijfolie en peper en zout en bak 15 minuten in een voorverwarmde oven.
Stap 4
Maak ondertussen de snelle ingelegde ui. Gebruik hiervoor de snijschijf en het Express Serve hulpstuk om de ui in ringen te snijden. Meng vervolgens het natuurazijn en de rode ui in een kom met een snuf zout. Meng met je handen door elkaar, waarbij je de uienringen licht kneust zodat deze de azijn goed opnemen.
Stap 5
Rooster de hazelnoten 5 minuten mee in de voorverwarmde oven en hak deze vervolgens grof in de foodprocessor met het hakmes.
Stap 6
Rooster het brood en verdeel de ricotta-bonenspread over de sneden brood. Maak af met de geroosterde courgette, artisjokharten, hazelnoten, fijngehakte munt en ingelegde rode ui.
Verdeel nog een paar druppels olijfolie over de broodjes en serveer direct.
Jezelf meer uitdaging geven?
Dat kan met dit recept ook! In plaats van dat je een brood koopt kun je het namelijk ook zelf maken met behulp van de deeghaak! Ga aan de slag met het deeg en bak zelf het lekkerste, en meest verse brood af. Zo maak je je lunch nog iets specialer! Leuk als je eters over de vloer hebt. Ga jij het proberen?
Wat vind jij van dit lunchrecept?
Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. We zijn benieuwd!
Fotografie: Studio Koker
Lees ook

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.