Wij koken met veel plezier en liefde recepten van andere foodies. Toen we het nieuwste kookboek van onze collega en medevegetariër Ghislaine, beter bekend als Veggilaine, mochten ontvangen, konden we niet wachten om aan de slag te gaan in de keuken. We hadden zin in een Mexicaanse maaltijd en vonden het recept voor deze tofutaco's. We moesten dit natuurlijk uitproberen, en goed nieuws: we mogen het recept ook met jullie delen! Lees snel verder.
Tofutaco's
Als je nog nooit tofu hebt geraspt, raden wij je aan het eens te proberen. Door de tofu te raspen, creëer je kleine mini-sponsjes die alle smaken en marinades perfect opnemen. Weet je dat je geraspte tofu een extra lekkere bite krijgt als je deze voor het marineren even in de oven roostert? En Veggilaine raadt aan om ook de smaken van de tofutaco, pico de gallo en zure room in één hap te combineren voor de ultieme tofutaco-ervaring.
Ingrediënten
Voor
personen
Ingrediënten
Voor de pico de gallo
Toppings
Bereiding
Stap 1
Verwarm de oven voor tot 180 °C. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Stap 2
Dep de tofu goed droog met een stuk keukenpapier en rasp de tofu met een grove rasp. Verdeel de geraspte tofu over de bakplaat en besprenkel met 2 eetlepels olijfolie. Rooster 20 minuten in de oven. Schep na 10 minuten om.
Stap 3
Verhit intussen 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de knoflook met de chilivlokken 2 minuten. Voeg de tomatenpuree, sojasaus, ketjap manis en ahornsiroop toe. Bak 1 minuut mee en voeg dan het water en het paprikapoeder toe. Bak nog 1 minuut mee en roer goed door. Voeg de geroosterde tofu erbij en bak nog 5 minuten.
Stap 4
Meng intussen alle ingrediënten voor de pico de gallo in een kom. Zet apart.
Stap 5
Schep de tofu uit de pan. Bestrijk de buitenkant van de tortilla’s met een beetje olijfolie. Draai de tortilla’s vervolgens om en schep 2 eetlepels van de gebakken tofu op de ene helft. Maak af met wat plakjes avocado en vouw de tortilla’s dubbel.
Stap 6
Gebruik dezelfde pan waar nog een beetje saus in zit voor het krokant bakken van de dubbelgevouwen tortilla’s, en bak de taco’s 2 minuten per kant.
Stap 7
Serveer de taco’s met de pico de gallo, zure room en limoenpartjes.
Heb jij dit recept uit Veggilaine haar kookboek gemaakt?
Laat ons weten wat je ervan vindt in een reactie, op Facebook of op Instagram. We zijn benieuwd! Vind meer inspiratie op onze 'How to Tofu'-pagina!
In dit artikel vertellen we je alles over tofu! Meer leren over de verschillende soorten tofu? Dat lees je in dit artikel!
Weet je dat allemaal al? Dan delen we in dit artikel nog tips over hoe je goed met tofu kunt koken, en hier onze favoriete recepten. Veel kookplezier!
Lees ook

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.