
Laten we eerlijk zijn - deze romige pasta, gemaakt door Joris de Kock, met champignons is zo’n gerecht waarbij je je afvraagt waarom je überhaupt nog eten zou laten bezorgen. In slechts 15 minuten staat het op tafel, bomvol rijke, romige smaken en afgewerkt met cashewparmezaan. Dit is ultiem comfortfood. Probeer het eens en je zult het keer op keer willen maken!
Ingrediënten
Voor
personen
Ingrediënten voor de romige pasta
Ingrediënten voor de cashew parmezaan
Wat heb je nodig:
Bereidingswijze vegan pasta
Stap 1
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar haal deze 1 minuut voordat de pasta 'al dente' is. Bewaar wat van het pastawater.
Stap 2
Bak de champignons in een beetje olie op hoog vuur tot ze goudbruin zijn en zet ze apart.
Stap 3
Smelt de vegan boter in een pan en fruit de sjalot en knoflook tot ze lekker geuren.
Stap 4
Voeg de kokosmelk, kruiden, edelgistvlokken, mosterd en zout en peper toe.
Stap 5
Roer de pasta erdoor en voeg wat pastawater toe om de saus wat dunner te maken.
Stap 6
Mix alle ingrediënten voor de cashewparmezaan in een keukenmachine tot een kruimelige structuur.
Stap 7
Serveer de pasta, garneer met de cashewparmezaan en verse basilicumblaadjes.
Neem een kijkje op…
Wil jij zien hoe Joris dit recept maakt? Kijk dan hieronder het filmpje!
Heb jij dit recept voor een romige champignonpasta gemaakt?
Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. We zijn benieuwd
Altijd al eens zelf pasta willen maken? Neem dan een kijkje in dit artikel voor onze favoriete pastamachines!
Lees ook

- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.