Vegan pie met ovengroente, noten en frisse salade
Vince Fajardo

Vegan pie met ovengroente, noten en frisse salade

maandag 16 december 2024
Naar recept

Een taart als hoofdgerecht? Dat kan! Van deze vegan pie gaat het water je direct in de mond lopen. Hij is gevuld met een mix van verschillende ovengroente en een zelfgemaakte pompoenpuree. Met een frisse salade gemaakt van groentespaghetti on the side is dit gerecht ideaal om te serveren als hoofdgerecht van jouw kerstdiner!

Vegan pie


Vegan pie is een hartige taart vol met een rijke mix van groenten en kruiden. Dit populaire gerecht, geliefd in het Verenigd Koninkrijk en steeds vaker in Nederland, heeft een geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen. Toen werd de "pot pie" gebruikt om restjes groenten en granen op te maken. 


Vandaag de dag is deze vegan variant een duurzaam en smaakvol alternatief, perfect voor een gezonde en bewuste levensstijl. Het is niet alleen een heerlijke, vullende maaltijd, maar ook een feestelijke toevoeging aan elke tafel. 

Ingrediënten

Voor

4

personen

Ingrediënten voor de vegan pie

Ingrediënten voor de pompoenpuree

Ingrediënten voor de frisse salade

Benodigheden

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet een springvorm in en bekleed de onderkant en zijkant met bladerdeeg. Prik gaatjes in de bodem en zet de taartvorm in de koelkast.

Stap 2

Kook de pompoen in 10-12 minuten gaar in ruim water, giet af en doe de pompoen terug in de pan en laat 2-3 minuten droogstomen. Stamp de pompoen samen met de nootmuskaat, margarine en een snuf zout tot een gladde puree en laat afkoelen.

Stap 3

Verhit olijfolie in een koekenpan en roerbak de ovengroente 6-8 minuten.

Stap 4

Haal de beklede springvorm uit de koeling en verdeel hier de pompoenpuree over, gevolgd door de walnoten en ovengroente. Dek de pie af met het overgebleven bladerdeeg tot deze dicht is. Zet de pie 20 minuten in de koelkast en bestrijk deze voordat deze de oven in gaat met sojadrink en bak in 25-30 minuten goudbruin.

Stap 5

Meng voor de frisse salade dressing de extra vierge olijfolie, balsamicoazijn, agavesiroop, en grove mosterd in een kleine kom.

Stap 6

Verdeel de groentespaghetti, de komkommer, cherrytomaten en Kalamata olijven over een ruime serveerschaal en verdeel hier de dressing over.

Stap 7

Serveer de pie met de frisse salade.

Ga jij deze vegan pie maken als hoofdgerecht deze kerst?

Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. We zijn benieuwd!

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.