

Een gerecht vol met groenten: dat kunnen we in deze koudere maanden wel gebruiken. Dit heerlijk vegan roerbakgerecht is onze go-to als we zin hebben in een bord vol met groenten. Serveer met je favoriete graansoort en je hebt een heerlijke maaltijd voor jezelf op tafel gezet. Kijk je mee?
Ingrediënten
Voor
personen
Ingrediënten
Ingrediënten voor de saus
Bereiding
Stap 1
Meng in een kom sojasaus, rijstazijn, sesamolie, limoensap, ahornsiroop, knoflook, gember en eventueel chilivlokken tot een gladde saus.
Stap 2
Verhit de olie in een grote wok. Voeg de paprika, broccoli, wortel, sperziebonen, champignons en het witte gedeelte van de lente-ui toe aan de pan. Roerbak 5 minuten tot de groenten knapperig, maar gaar zijn.
Stap 3
Giet de saus erbij, schep goed door en laat 1 tot 2 minuten pruttelen tot alles mooi bedekt is.
Stap 4
Serveer de roerbak met een graansoort naar keuze. Wij kozen bijvoorbeeld voor basmatirijst. Garneer met het groene gedeelte van de lente-ui en sesamzaadjes. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept geprobeerd?
Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. We zijn benieuwd!
Lees ook

- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.