Vegetarische strudel met rodekoolsalade
Redactie

Vegetarische strudel met rodekoolsalade

dinsdag 16 december 2025
Naar recept
Hoofdgerecht
Oostenrijks
Meestal wordt dit Oostenrijkse gerecht gemaakt met een zoete vulling, maar deze hartige variant is ideaal als hoofdgerecht voor jouw kerstdiner dit jaar! Door de tofu, champignons, bietjes en sojasaus is dit een heerlijk gerecht om gezellig met elkaar van te genieten. Serveer met de frisse rodekoolsalade. Veggie Christmas!

Vegetarische strudel


We kennen allemaal wel de Oostenrijkse strudel. Misschien niet het eerste gerecht waar je aan denkt voor een kerstdiner! Maar met dit recept maken we er een geweldig hoofdgerecht van, waar je iedereen mee zult verrassen. Met een hartige vulling van heeft het een verrassende combinatie van smaken en textuur. En wat echt heel prettig is, is dat je het makkelijk van tevoren kunt bereiden, waardoor het ideaal is voor een stressvrij kerstdiner!

Op zoek naar meer kerst recepten?

€ 4,99

De Hippe Vegetariër

veggie christmas

Dit e-book is gevuld met feestelijke recepten, waarmee je iedere vega(n) én vleesliefhebber mee verrast. Denk aan complete borrelplanken, heerlijke desserts en alles daartussenin. Een Veggie Christmas met De Hippe Vegetariër!

Ingrediënten

40 minuten voorbereiden
40 minuten koken

Voor

4

personen

Ingrediënten voor de strudel

Ingrediënten voor de rodekoolsalade

Bereidingswijze

Stap 1

Verhit zonnebloemolie in een koekenpan en bak voor de strudel de champignons, ui en knoflook op middelhoge temperatuur. Voeg de sojasaus en het water toe en breng aan de kook.

Stap 2

Doe de tofu, bietjes en peterselie in een kom en giet het champignonmengsel erover. Kruid het geheel met peper en zout naar smaak en laat het 30 minuten rusten. Roer af en toe door en giet tenslotte af met behulp van een zeef.

Stap 3

Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het deeg met het opgerolde bakpapier op een bakplaat uit, leg de vulling in het midden van de rol en laat rondom een rand van 5 cm vrij. Bestrijk de randen van het deeg met water. Vouw het deeg over de vulling en rol het vervolgens van onderaf op.

Stap 4

Bak de strudel onder in de oven in ongeveer 30 minuten goudbruin.

Stap 5

Roer ondertussen de rodekool lichtjes met de appelciderazijn en walnotenolie. Voeg de sinaasappelpartjes en peterselie toe aan de salade en meng goed. Proef en breng op smaak met zout en peper. Portioneer de strudel en serveer met de rodekoolsalade.

Tip!


Je kunt de rodekoolsalade gemakkelijk een dag van tevoren klaarmaken!

Ga jij deze kerst mensen verrassen met een vegetarische strudel?

Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. We zijn benieuwd!

Lees ook

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
  • 15 September 2025

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist

De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.