Minestrone is een Italiaanse maaltijdsoep die gemaakt wordt met verse groenten uit het seizoen. Je kunt de groenten in dit gerecht daarom super makkelijk vervangen voor wat je al in huis hebt. Vul het aan met volkoren pasta en bonen en je hebt een volwaardige maaltijdsoep!
Minestrone
Minestrone kent zijn oorsprong in de boerenkeukens van Italië. Het gerecht ontstond eeuwen geleden, toen boeren restjes groenten gebruikten om niets verloren te laten gaan. Iedere regio gaf zijn eigen draai aan de soep, afhankelijk van de seizoensgroenten die op dat moment beschikbaar waren. Het karakter van minestrone zit in zijn eenvoud, een rijke bouillon gevuld met een mix van groenten, bonen en pasta. Minestrone is een perfect gerecht om je eigen draai aan te geven en de restjes te gebruiken die je in huis hebt. Dus kijk in je koelkast en kook deze heerlijke soep.
Ingrediënten
Voor
personen
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Verhit zonnebloemolie in een grote kookpan op middelhoge temperatuur. Fruit de ui in 5-6 minuten glazig, voeg vervolgens de Italiaanse kruiden en de knoflook toe aan de pan en bak 2 minuten mee. Doe dan de courgette erbij en bak deze 3-4 minuten mee.
Stap 2
Voeg de groentebouillon en de tomatenblokjes toe en laat het geheel 15-20 minuten pruttelen met de deksel op de pan.
Stap 3
Voeg de volkoren pasta toe aan de pan en laat 10 minuten meekoken. Doe hier vervolgens ook de boerenkool en borlotti bonen bij en laat 3-5 minuten meekoken.
Stap 4
Verwijder de pan van de warmtebron en haal de overgebleven harde takjes Italiaanse kruiden uit de soep.
Stap 5
Verdeel de minestrone over vier grote soepkommen, garneer met fijngesneden basilicum en breng op smaak met peper en zout. Serveer de soep direct.
Ga jij deze veggie minestronesoep maken en wat voor groente restjes heb je er zelf nog aan toegevoegd?
Laat het ons weten via een reactie op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd!
Lees ook
- 23 December 2025
Bewust genieten in december: nieuwe Lovechock-smaken om bij weg te dromen
December staat vaak in het teken van gezelligheid: etentjes, lange avonden en nét iets vaker dan normaal iets zoets
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.