Geroosterde Honingtomaten in een bedje van zelfgemaakte feta dip. Klinkt dat niet hemels? In aanloop naar het diner wil je je gasten natuurlijk alvast een beetje warm maken, dus hebben wij dit originele recept voor je bedacht. Serveer met knapperige sneetjes stokbrood en je bent klaar voor de borrel!
Whipped feta
Whipped feta is misschien minder bekend dan de klassieke blok feta, maar oh, wat is het lekker! Waar gewone feta bekendstaat om zijn frisse, zoute en licht scherpe smaak, én zijn stevige structuur waarmee je hem makkelijk over salades of pasta kunt verkruimelen, gaat whipped feta een stap verder. Door feta te mixen met een scheutje romige yoghurt, een beetje olijfolie, citroen, knoflook en tijm, krijg je een zijdezachte, luchtige spread die echt alles naar een hoger niveau tilt.
En wist je dat feta al sinds de 17e eeuw zo heet? Het Griekse woord “feta” betekent ‘plak’ en verwijst naar de traditie om kaas in plakjes te snijden en in vaten te bewaren – iets wat nog steeds gebeurt. Maar whipped feta? Dat is pure innovatie! Combineer deze romige spread met geroosterde Honingtomaten, en je hebt een dip die zo goed is dat je gasten er niet over uitgepraat raken. Een echte smaakexplosie en een verrassende twist op een klassieke kaas!
Looye Honingtomaten
Tijdens de feestdagen draait alles om gerechten die bijzonder en vol van smaak zijn, en wij vinden dat de Honingtomaten van Looye daar perfect bij passen. Deze kleine honingzoete smaakbommetjes hebben de unieke gave om elk gerecht naar een hoger niveau te tillen.
Gebruik ze bijvoorbeeld vers voor een frisse en zoete smaak met een stevige bite in een salade of als kleurrijke topping voor je favoriete pasta. Wil je een diepere, geconcentreerde smaak? Rooster de tomaatjes in de oven – ideaal als onderdeel van een feestelijke topping, zoals bij deze whipped feta. Zo til je dit borrelhapje net naar een niveautje hoger!
Ingrediënten
Voor
personen
Ingrediënten voor de whipped feta
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de tros Looye Honingtomaten op. Mix één teentje knoflook en de gedroogde tijm en basilicum met een scheut olijfolie en schenk dit over de tomaten. Bestrooi de tomaten met een snufje zout en rooster deze 15-20 minuten in de oven.
Stap 2
Doe voor de dip de feta, Griekse yoghurt, honing, één teentje knoflook, citroensap en zout en peper in een keukenmachine of handmixer en meng het geheel in 3-4 minuten tot een romige, luchtige massa. Proef en breng op smaak met zout en peper
Stap 3
Bestrijk de sneetjes stokbrood met olijfolie en bestrooi met een snuf zout. Rooster de broodjes 10-12 minuten in het midden van de oven.
Stap 4
Doe de feta dip in een kom of kleine serveerschaal. Leg de geroosterde Looye Honingtomaten in het midden. Garneer door er een scheutje olijfolie overheen te sprenkelen en serveer met de broodjes.
Ga jij deze whipped feta dip met geroosterde Honingtomaten maken?
Laat het ons weten in een reactie op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd!
Lees ook
- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen
- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.