Whipped ricotta met prei en pistachenoten
Karlijn Swaen

Whipped ricotta met prei en pistachenoten

vrijdag 23 augustus 2024
Naar recept

Wij hadden onlangs een borrelavond en maakten toen dit heerlijke recept voor whipped ricotta met gebakken prei en grofgehakte pistachenoten. Een nieuwe favoriet bij ons op de borreltafel! Het is ontzettend makkelijk om te maken en viel erg in de smaak bij onze vrienden. Met maar vijf ingrediënten en een goede keukenmachine ben je zo klaar! Maak jij dit voor je volgende borrel?

Waar we de whipped ricotta mee maken



  • Ricotta: Ricotta geeft de dip zijn romige, luchtige textuur en milde smaak. Opkloppen maakt het nog gladder en smeuïger.

  • Citroen: Citroensap voegt een frisse, zure kick toe die de romigheid van de ricotta in balans brengt. 

  • Olijfolie: Olijfolie maakt de textuur van de dip zijdezacht en voegt een subtiele, fruitige diepte aan de smaak toe.


En natuurlijk een beetje peper en zout om het wat meer op smaak te brengen. In dit recept kiezen wij ervoor om wat prei op te bakken en wat pistachenoten te hakken, maar je kunt ook ieder ander groente uit het seizoen kiezen!

Ingrediënten

Voor

4

personen

Ingrediënten voor deze borrelhap

Hoe maak je dit recept

Stap 1

Doe de ricotta, met het sap van een halve citroen en de olijfolie in een keukenmachine en blend tot een gladde massa. Proef en breng op smaak met peper en zout. Wanneer je de whipped ricotta iets zuurder wilt kun je het sap van de tweede helft van de citroen gelijkmatig toevoegen. Proef goed tussendoor!

Stap 2

Bak de preiringen kort in een koekenpan met wat peper en zout. 

Stap 3

Verdeel de whipped ricotta over een mooi serveerbord/schaaltje. Maak af met de gebakken prei en grof gehakte pistachenoten. Serveer met brood om te dippen!

Heb jij dit recept voor een whipped ricotta geprobeerd?

Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. We zijn benieuwd!

Lees ook

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.