Zijdezachte flensjes
Karlijn Swaen

Zijdezachte flensjes

donderdag 13 november 2025
Naar recept

Dat Chef van der Lecq een echte familieman is, blijkt wel uit het hoofdstuk Familie van der Lecq in zijn kookboek. Er is iets bijzonders aan familierecepten. Ze dragen verhalen, herinneringen en een gevoel van samenhorigheid met zich mee. Daarom zijn we extra blij dat we een recept van Daan’s oma Lettie met jullie mogen delen: haar beroemde flensjes! Lees snel verder voor het recept en maak jouw zondagochtend compleet.

Zijdezachte flensjes van oma Lettie


Daan: 'Samen met mijn moeder is oma Lettie een grote inspiratiebron voor mij geweest om te gaan koken. Het was niet zo dat ik het nou allemaal zo van ze leerde of dat ik de hele dag zat te kijken hoe ze aan het koken waren, maar ik ben wel opgegroeid met extreem lekker eten op tafel, wat dan bij ons als normaal werd gezien, maar achter bizarre mazzel blijkt'. Na oma zwaar onder druk te hebben gezet, heb ik het recept los weten te krijgen en met trots presenteer ik u het laatste flensjesrecept dat u ooit gaat gebruiken'

Ingrediënten

15 minuten voorbereiden
15 minuten koken

Voor

4

personen

Ingrediënten voor 15 flensjes

Bereidingswijze

Stap 1

Meng het meel, ei, de vanillesuiker, het zout en de melk met een mixer in een kom tot een glas beslag.

Stap 2

Smelt de boter, voeg toe aan het beslag en mix weer door. Zo hoef je geen boter meer in de pan te doen!

Stap 3

Schenk een soeplepel beslag in een hete kokenpan, draai rond tot de bodem bedekt is (het beslag moet stroperig zijn), laat bakken tot lichtbruin. Draai om en bak de andere kant ook lichtbruin.

Stap 4

Laat het flensje op het bord glijden en bak op dezelfde manier de rest van de flensjes tot het beslag op is.

Stap 5

Serveer de flensjes heerlijk met stroop, ijs, likeur of poedersuiker.

F*cking Lecqer - Daan van der Lecq

€ 29,99

bol.com

f*cking lecqer

Foto credit: Bas Vos

Heb jij dit recept geprobeerd? Of heb je zelf ook zo'n familierecept?

Laat het ons weten in een reactie hieronder, of op Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

Lees ook

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
  • 15 September 2025

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist

De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.