Trio van zoete aardappel crostini
Vince Fajardo

Trio van zoete aardappel crostini

zaterdag 07 december 2024
Naar recept

We weten allemaal hoe lekker (en leuk!) het is om je favoriete topping te serveren op een crostini. Til de crostini naar een hoger niveau door deze te maken van zoete aardappel! Serveer ze met deze drie heerlijke toppings en laat je verrassen door de combinatie van zoet en hartig.

Zoete aardappel


Zoete aardappels zijn niet alleen lekker, maar ook supergezond! Deze voedzame knollen komen in prachtige kleuren zoals oranje, wit en paars, en zitten boordevol vitamines, mineralen, vezels en antioxidanten. Ze doen van alles voor je: ze ondersteunen je darmen, versterken je immuunsysteem, helpen je ogen gezond te houden en bieden zelfs mogelijke bescherming tegen bepaalde vormen van kanker. 


Bovendien zijn ze heerlijk veelzijdig! Of je ze nu bakt, roostert of pureert, zoete aardappels maken elke maaltijd net wat lekkerder én voedzamer. Wij hebben geen excuus meer nodig om deze crostini’s te serveren!

Ingrediënten

Voor

4

personen

Ingrediënten voor de crostini’s

Voor de wortel-dille crostini

Voor de paddenstoelen-ui crostini

Voor de gegrilde paprika crostini met croutons

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Bestrijk de plakken zoete aardappel met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Verspreid de plakken over een met bakpapier beklede bakplaat en bak de plakken zoete aardappel in 20-25 minuten gaar. Zet apart en laat afkoelen.

Stap 2

Schil voor de wortel-dille topping de wortel en schaaf vervolgens dunne plakken met een dunschiller. Marineer de plakken wortel in een kom met de dille, agave, kappertjes en olijfolie en zet apart.

Stap 3

minuten, tot ze glazig worden. Voeg de tijm en paddenstoelen toe en bak het geheel ongeveer 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper en zet apart.

Stap 4

Verwarm voor de paprika-croutons topping de oven voor op 200 °C. Snijd het broodje in blokjes van circa 1 centimeter en meng samen de Italiaanse kruiden, knoflook en een scheutje olijfolie in een kom. Bak de croutons in 10 minuten goudbruin, terwijl je ze halverwege een keer omschudt. Gril de paprika in een koekenpan.

Stap 5

Leg op ieder bord drie plakjes zoete aardappel en bestrijk deze met de plantaardige kruiden roomkaas, verdeel per plak de toppings voor het trio en serveer direct aan tafel. Eet smakelijk!

Ga jij deze trio van zoete aardappel crostini maken?

Laat het ons weten in een reactie op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd!

Lees ook

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
  • 15 September 2025

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist

De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.