Hartige taart met oer-Hollandse ingrediënten
Karlijn Swaen

Hartige taart met oer-Hollandse ingrediënten

vrijdag 26 april 2024
Naar recept
Hoofdgerecht
Nederlands

Wij zijn dol op hartige taarten! We hebben de meeste ingrediënten al eens verwerkt in recepten voor een hartige taart, maar hoe leuk is het om eens te koken met enkel producten van de Nederlandse bodem. Vandaag maken wij daarom deze hartige taart met oer-Hollandse ingrediënten, zoals prei, courgette, wortel en uiteraard Goudse kaas. Maar we laten het daar niet bij, want we maken vandaag ook het deeg voor deze taart zelf. We gebruiken daarvoor Koopmans Graan van Hier Volkorenmeel. Een meelsoort gewoon uit ons kikkerlandje. Benieuwd? Lees snel verder!

Hartige taart


Hartige taart is het ultieme comfort food! Met een knapperige korst en verrukkelijke vulling vinden wij deze recepten gewoonweg onweerstaanbaar. Voor dit soort recepten willen wij ons dan ook wel iets meer uitsloven. Daarom kozen we ervoor om het deeg voor deze hartige taart zelf te maken. Omdat we onszelf hebben uitgedaagd om enkel te koken met Hollandse producten, gebruikten we voor het deeg Koopmans Graan van Hier Volkorenmeel. Want waarom zouden we meel uit een ander land importeren, als we gewoon ons eigen fantastische product hebben? Dit meel is rijk aan vezels, doordat het de gehele graankorrel bevat. Hierdoor is deze hartige taart ook gelijk een stuk vullender! Meer weten over Koopmans Graan van Hier? Lees dan dit artikel.

Ingrediënten

30 minuten voorbereiden
45 minuten koken

Voor

4

personen

Ingrediënten voor het deeg

Ingrediënten voor de vulling

Zo bereid je deze hartige taart met oer-Hollandse ingrediënten

Stap 1

Doe het meel, boter, zout, het ei en de eetlepels water in een kom en mix dit tot een mooi deeg. Is het nog wat kruimelig, voeg dan nog een derde eetlepel water toe.

Stap 2

Verpak het deeg in plasticfolie en laat een half uur rusten in de koelkast.

Stap 3

Rol het deeg uit op een met meel bestoven oppervlak tot het iets groter is dan de vorm die je wilt bekleden. Leg het uitgerolde plak deeg in een ingevette of met bakpapier beklede taartvorm.

Stap 4

Druk het deeg goed aan in de hoekjes van de vorm, snijd de overtollige randjes weg en prik met een vork gaatjes in de bodem.

Stap 5

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Stap 6

Snijd met een kaasschaaf de courgette in lange, brede linten.

Stap 7

Meng alle ingrediënten behalve de courgette voor de vulling in een kom en breng royaal op smaak met peper en zout.

Stap 8

Vul de taartvorm met het mengsel. Verdeel vervolgens de courgette in een roosvorm over de vulling, waarbij je vanaf het midden begint.

Stap 9

Besprenkel met olijfolie en bak de taart ongeveer 45 minuten in het midden van de voorverwarmde oven, totdat deze gaar en goudbruin gekleurd is.

Heb jij dit recept voor deze hartige taart met oer-Hollandse ingrediënten gemaakt?

Of is er een ander recept wat jij gaat maken met Koopmans Graan van Hier Volkorenmeel? Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram!

In samenwerking met Green Food Lab

Ben jij op zoek naar meer Hollandse recepten? Neem dan eens een kijkje in dit artikel over 15 Hollandse recepten met een verrassende twist!

Wil jij weten wat wij de beste weegschaal vinden voor bakrecepten zoals deze? Lees dan dit artikel!

Lees ook

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.