

Podcasts zijn de afgelopen jaren enorm populair geworden en zijn een leuke, laagdrempelige manier om kennis te maken met diverse onderwerpen. Voor liefhebbers van lekker eten is er een groot scala aan food podcasts te vinden die inspireren, informeren en vermaken. Of je nu op zoek bent naar de laatste trends, tips voor het verbeteren van je kookkunsten, of gewoon wilt genieten van smakelijke verhalen en interviews met topchefs, er is voor ieder wat wils. In dit artikel zetten we vijf van de leukste food podcasts van Nederland op een rij, die je zeker niet wilt missen. Zet je koptelefoon op, pak een notitieblokje erbij en laat je meevoeren in de wondere wereld van culinaire podcasts.
Lobke Faasen podcast
Diëtist Lobke Faasen heeft haar eigen podcast, waarin ze praat over voeding, plantaardig eten, gezondheid, duurzaamheid en bewust leven. Allemaal onderwerpen die wij geweldig vinden. In haar afleveringen komen interessante vragen aan bod, zoals 'Maakt fruit je dik?' of 'Hoeveel eiwit heb je nu echt nodig?'. Wij luisteren dan ook regelmatig naar haar podcast. Het leuke is dat Lobke af en toe ook gasten uitnodigt, waaronder onze eigen Isabel. Ga jij deze aflevering terugluisteren?
Een serie over voeding
Arie Boomsma, bekend bij iedereen, heeft een nieuwe podcast gestart waarin hij praat over voeding. In elke aflevering duikt hij samen met een wetenschapper of specialist diep in verschillende onderwerpen. Denk aan intermittent fasting, plantaardig leven, CBD, en nog veel meer. Het is een inspirerende podcast die je zeker aan het denken zet.
Etenstijd!
Teun van de Keuken en Yvette van Boven brengen elke maandag- en donderdagmiddag rond etenstijd een nieuwe aflevering van hun podcast uit. Ze praten over hun favoriete gerechten, spannende ingrediënten, handige keukenapparaten, horeca-ervaringen en geven kooktips. Luisteraars kunnen vragen insturen die Teun en Yvette beantwoorden, waardoor je veel leert van deze podcast. Daarnaast delen ze hun ervaringen met restaurants. Echt een leuke tip!
Wat Schaft de Podcast
In "Wat Schaft de Podcast" praten Jonas Nouwen en Jeroen Doucet over alles wat met lekker eten te maken heeft. Of het nu gaat om zelf koken, uit eten gaan, klassieke gerechten of de nieuwste trends, ze bespreken het allemaal. Elke aflevering volgt een min of meer vaste formule, waarbij vaak een gerecht centraal staat en ze hun favoriete restaurants delen. En, er wordt flink gelachen!
Julius' Voorraadkast
Iedereen heeft een voorraadkast, maar niemand weet precies wat erin zit. Chefkok Julius Jaspers vindt dat zonde, want je voorraadkast is een bron van talloze mooie recepten. In zijn podcast haalt Julius wekelijks één product uit zijn voorraadkast en vertelt daar in een paar minuten alles over. Van ingrediënten zoals wortel tot andijvie, hij laat zien wat je er allemaal mee kunt doen. Deze korte, informatieve afleveringen zijn perfect om even tussendoor te luisteren. Met deze podcast haal jij alles uit je kast!
Heb jij een favoriete podcast over eten?
Laat het ons weten via een reactie, op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd!
Beeld: Unsplash
Lees ook

- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.