

Zodra de zon zich laat zien en de temperatuur oploopt, begint het bij velen te kriebelen: tijd om de barbecue weer af te stoffen! Of je nu een enorme grillmaster bent of gewoon zin hebt in een gezellige avond buiten eten, goede producten maken écht het verschil. Daarom delen we hieronder onze favoriete BBQ-items waarmee jij je barbecue avond tot een succes maakt! Lees snel verder!
1. Beyond Burger Jalapeño
Onlangs deden we al een ultieme vega burger test om het barbecue seizoen goed van start te gaan. In deze test zaten enkel de pure burgers, zonder smaakjes. Deze burgers vielen al goed in de smaak. Maar nu hebben we recent de gloednieuwe Beyond Burger Jalapeño mogen proeven! We waren meteen verkocht! Deze pittige plantaardige burger is perfect voor wie wel van een beetje spicy houdt. De structuur is sappig en stevig, en de jalapeño-smaak geeft net dat beetje extra pit zonder te overheersen. Helemaal plantaardig én sojavrij, dus ook geschikt voor bewuste eters en mensen met intoleranties.
Daarnaast is deze burger met 16 gram eiwit per 100 gram ook nog eens voedzaam! Serveer ‘m met wat guacamole of een frisse mangosalsa en je hebt een smaakbom van een burger. En dat is natuurlijk àltijd lekker ;).

2. Luxe hamburgerbroodjes
Een goede burger vraagt om een goed broodje. Maar als je dan voor het broodjesschap staat zie je ineens veel verschillende soorten burgerbroodjes. Welke moet je nu kiezen? Luxe hamburgerbroodjes, vaak wat donkerder van kleur, bevatten meestal meer vezels en zijn soms iets lager in koolhydraten. Kies voor een variant met spelt, volkoren of zuurdesem voor extra smaak en een stevigere bite, mits deze er is natuurlijk. Even kort roosteren op de barbecue en je kunt beginnen met bouwen!
3. Geroosterde aubergine met misoglazuur
Dat wij fan zijn van aubergine van de barbecue is voor niemand meer een geheimpje. Wil je iets leuks op tafel zetten dat ook nog eens een goede indruk achterlaat? Snijd aubergine in dikke plakken, rooster ze langzaam op de barbecue en bestrijk ze tijdens het grillen met een misoglazuur van miso, sojasaus, ahornsiroop en een beetje sesamolie. De aubergine wordt heerlijk zacht vanbinnen, met een hartige, bijna umami-achtige smaak aan de buitenkant. Perfect als bijgerecht of snel hapje tussendoor!
4. Knapperige maisribs met limoen en chilipoeder
In plaats van de standaard maiskolf kun je maisribs maken: snijd verse maiskolven in de lengte in kwarten, grill ze krokant en besprenkel ze met limoen, chilipoeder en een beetje zeezout. Ze zijn knapperig, fris en lekker om met je handen te eten — altijd een hit bij kinderen én volwassenen.
5. Zet je drankjes slim klaar
Oké, dit is dan wel geen eet-tip, maar wel een lifesaver: gebruik een metalen afwasteil of krat gevuld met ijsblokjes en water als DIY-koelbox. Zet hier je drankjes in, zodat iedereen makkelijk zelf iets kan pakken en je koelkastdeur dicht kan blijven. Tip: leg ook een paar doeken of onderzetters klaar zodat natte flesjes geen plakkerige tafels achterlaten.
6. Bereid alvast wat van tevoren
Voorkom dat je als enige bij de barbecue staat terwijl de rest aan tafel zit. Marineer je groente en vleesvervangers een dag van tevoren, snijd je brood, maak sauzen en dressings alvast klaar. Zo kun je tijdens het grillen vooral meegenieten. Bonus: het komt de smaak vaak ook nog ten goede.
Tot slot: minder is meer
Goede BBQ-producten hoeven niet ingewikkeld te zijn. Met een paar lekkere keuzes, een beetje voorbereiding en vooral: goed gezelschap, maak je van elke barbecue een feestje. Dus steek de kolen maar aan (of druk op die gasknop), het barbecueseizoen is officieel geopend!
Heb jij nog een onmisbare BBQ-tip? Laat het ons weten!
Benieuwd naar welke barbecue wij de beste vinden? Dat lees je in dit artikel.
Omslagbeeld: Shutterstock
Lees ook

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.