

We zijn allemaal gek op chocolade, toch? Maar de tijden waarin we zonder na te denken een reep vol suiker naar binnen werkten, lijken voorbij. De chocolademarkt is volop in beweging en steeds meer mensen willen niet alleen genieten, maar ook bewust genieten. Dat betekent: minder suiker, meer natuurlijke ingrediënten en natuurlijk, het liefst iets dat bijdraagt aan een betere wereld. En dat allemaal zonder in te leveren op smaak. Klinkt bijna te mooi om waar te zijn? Nou, gelukkig niet!
Van pure verwennerij naar bewuste keuze
Chocolade blijft voor velen een guilty pleasure, maar steeds meer consumenten verlangen naar een variant die niet alleen heerlijk is, maar ook gezond en duurzaam. In West-Europa wordt dit jaar zelfs een omzet van maar liefst 39 miljard euro verwacht. Dat laat wel zien hoe gigantisch deze markt inmiddels is!
De volgende keer dat je in de supermarkt bent, kijk eens goed naar het chocoladeschap. Dit is tegenwoordig flink uitgebreid, met talloze vegan opties (Yes!!). Sinds 2009 is de interesse in chocolade op Google maar liefst met 650% gestegen. Dit toont aan dat consumenten steeds bewuster kiezen—of het nu gaat om hun gezondheid, het milieu of dierenwelzijn.
Steeds meer mensen kiezen dus voor chocolade die niet alleen lekker smaakt, maar ook goed voelt. Maar wat houdt dat precies in? Consumenten zoeken naar biologische chocolade, zonder (of met minder) suiker, veganistisch en duurzaam geproduceerd. Het is juist deze combinatie van factoren die laat zien dat de chocolademarkt volop in transitie is.
Voor de bewuste chocofanaat
Als er één merk is dat perfect inspeelt op die veranderende wensen van de consument, dan is het wel Lovechock. Dit Amsterdamse merk, dat vorige week zijn 15-jarige verjaardag vierde, combineert namelijk alles wat je zoekt in bewuste chocolade. Hun producten zijn 100% vegan, biologisch en gemaakt van rauwe cacao die op lage temperaturen wordt verwerkt. Dat betekent dat de natuurlijke voedingsstoffen, zoals vitamines, mineralen en flavanolen, behouden blijven, en je dus niet alleen geniet van de heerlijke smaak, maar ook van de goede eigenschappen van cacao. Daarnaast heeft Lovechock ook een "non-raw"-lijn. Bij deze producten wordt de cacao nog iets verder verwerkt, waardoor er een zoetere, zachtere chocoladereep overblijft.
Neem bijvoorbeeld hun nieuwe Dark and Dates-reep. Dit is een van hun nieuwste repen, gemaakt van 83% pure rauwe cacao en gezoet met de natuurlijke zoetheid van dadels. Wij mochten deze laatste proeven, en de reep ging in één keertje op… Bovendien is de verpakking helemaal thuis composteerbaar, wat het nóg makkelijker maakt om een duurzame keuze te maken.
Lovechock heeft een flink assortiment aan verschillende repen, allemaal net zo lekker. Neem hier een kijkje om hun assortiment te bekijken!
De toekomst van chocolade
Het is duidelijk dat de vraag naar gezondere, duurzame chocolade alleen maar blijft groeien. Vooral na de coronaperiode zien we dat mensen bewuster bezig zijn met wat ze eten. 64% van de consumenten geeft aan chocolade met minder of geen suiker interessant te vinden, terwijl 52% actief op zoek is naar duurzame opties. En laten we eerlijk zijn, we willen allemaal chocolade die niet alleen lekker smaakt, maar waar je je ook goed over kunt voelen.
Dus de volgende keer dat je zin hebt in een stukje chocolade, denk dan eens aan de impact die jouw keuze kan maken. Lovechock laat zien dat gezond genieten de toekomst is – en dat begint gewoon met een heerlijk stukje chocolade.


Let jij meer op wat voor chocolade je koopt?
Wij zijn benieuwd of jij wel eens een reep van Lovechock geproefd hebt. Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. We zijn benieuwd!
Dit artikel is in samenwerking met Lovechock.
Lees ook

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.