Duurzaam picknicken: groen genieten in het park
Redactie

Duurzaam picknicken: groen genieten in het park

woensdag 16 juli 2025

De zon schijnt, de vogels fluiten en het gras nodigt uit tot liggen: tijd voor een picknick! Maar hoe houd je het milieuvriendelijk? In dit artikel ontdek je hoe je een heerlijke én duurzame picknick organiseert, met aandacht voor natuur en toekomst.

1. Herbruikbaar boven wegwerp


Laat plastic bordjes, bestek en bekers links liggen en kies voor herbruikbaar servies. Neem bijvoorbeeld een lichtgewicht bamboe setje of gewoon je keukenspullen van thuis mee. Vergeet ook je herbruikbare waterfles niet!

2. Maak zelf je hapjes


In plaats van kant-en-klare snacks (vaak met veel verpakking), maak je je eigen lekkers. Denk aan wraps met hummus en gegrilde groenten, zelfgebakken muffins of salade in een pot.

3. Breng eten mee in duurzame verpakkingen


Gebruik bakjes van glas of RVS, bijenwasdoeken of siliconen zakjes in plaats van plasticfolie of zakjes.

4. Kies voor plantaardig en lokaal


Plantaardige gerechten zijn vaak minder belastend voor het milieu, en lokale ingrediënten beperken transport en verpakkingsafval. Een win-win dus!

5. Laat geen sporen achter


Neem een afvalszak mee, verzamel al je afval en neem het mee naar huis. Composteer groente- en fruitresten indien mogelijk.

Buiten eten, binnen de grenzen van de natuur

Met een beetje voorbereiding wordt jouw picknick niet alleen smakelijk, maar ook duurzaam. Zo geniet je zorgeloos van de lente en zomer, met respect voor de aarde.

Dit artikel is met dank aan Chef Duurzaam

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.