

Aardbeien
Juni is het hoogseizoen voor aardbeien. In deze maand zijn ze op hun zoetst en sappigst zijn. Deze heerlijke vruchten zijn niet alleen een traktatie voor de smaakpapillen, maar zitten ook boordevol vitamine C en antioxidanten. Geniet van ze vers geplukt, toegevoegd aan smoothies, salades, desserts of gewoon als gezonde snack.
- 08 June 2015
Lente salade met asperges en aardbeien
Deze frisse lente salade maakt het zomerse gevoel helemaal compleet
- Isabel Boerdam
Kersen
Vers, sappig en vol van smaak, kersen zijn een cadeautje van de maand juni. Deze kleine vruchten barsten van vitamines en mineralen, waaronder kalium en magnesium. Of je ze nu vers eet, verwerkt in taarten of jam, kersen voegen een zoete en levendige smaak toe aan allerlei gerechten.
- 17 July 2017
Zomerse smoothie bowl: Chocolade en kersen
Het is tijd voor fruitige zomerontbijtjes
- Miriam Groot
Perziken
Niets zegt meer zomer als de sappige, zoete smaak van een rijpe perzik. Juni is het moment waarop perziken op hun best zijn, met hun sappige textuur en echte, zomerse smaak. Geniet van ze vers, gegrild, in salades, smoothies of desserts. Of probeer ze eens gecombineerd met romige burrata en basilicum voor een verrassende en verfrissende salade.
- 04 August 2024
Snelle Italiaanse burrata salade met gegrilde perzik
Soms heb je even geen zin om uren in de keuken te staan en wil je liever iets snels en makkelijks koken
- Karlijn Swaen
Watermeloenen
Over iets dat zomer schreeuwt gesproken: de watermeloen. Verfrissend én dorstlessend. Wij vinden watermeloen een supper lekker stuk fruit tijdens de warme zomerdagen. Deze sappige vrucht zit boordevol water en essentiële voedingsstoffen, waaronder vitamine A en C. Geniet ervan als verfrissende snack, in salades, smoothies, sorbets of als basis voor zomerse cocktails.
- 22 September 2014
Quinoa salade met watermeloen en avocado
Een heerlijke frisse salade afkomstig van mijn favoriete kookblog Love and Lemons
- Isabel Boerdam
Bramen
De bossen groeien weer vol met heerlijke bramen. Deze diep paarse besjes zijn een heerlijke traktatie in juni. Bramen zijn rijk aan vezels, antioxidanten en vitamines en voegen een heerlijke zoetzure smaak toe aan allerlei gerechten. Geniet van ze vers, toegevoegd aan ontbijtgranen, yoghurt, desserts of verwerkt in jams en sauzen.
- 10 July 2017
Acai bowl met banaan, bramen en ontbijtgranen
De Acai bowl
- Isabel Boerdam
Welke fruitsoort is jouw favoriet?
Laat het ons weten via een reactie, op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd!
Beeld: Unsplash
Lees ook

- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
1 Reacties
Kersen zijn mijn absolute favoriet. Er gaat niets boven een bakje sojayoghurt met kersen als ontbijt
21:06 10 juni 2025Daar mag je ons ook wel voor wakker maken ja!
15:17 17 juni 2025Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.