Maak van deze Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel een feestje!
Karlijn Swaen

Maak van deze Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel een feestje!

dinsdag 04 maart 2025
Betaalde samenwerking met Oddlygood®

De Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel is het perfecte moment om nieuwe, verrassende en vooral heerlijke plantaardige alternatieven te ontdekken. Dit jaar zetten wij een extra focus op zuivelvrij genieten en laten we zien hoe makkelijk én lekker het is om dierlijke producten te vervangen. Van romige ontbijtjes tot smaakvolle koffies en verantwoorde tussendoortjes, dit zijn onze favorieten!

1. Start je dag met een ‘bowl of wow’


Een goed begin is het halve werk, en dat geldt zeker voor je ontbijt! Start je dag met een ‘bowl of wow’ en verwen jezelf met de nieuwe plantaardige yoghurt van Oddlygood®! Deze zijdezachte sojayoghurts uit Finland geven je ontbijt een verrassende twist. Hoog in eiwitten, vegan, glutenvrij!


Wij hebben de Silky Natural Soygurt® en Wicked Vanilla Soygurt® hoog bij ons op het lijstje staan van favoriete plantaardige zuivelproducten. Of je nu dus wilt gaan voor een wat frissere smaak, of de speelse touch van de Wicked Vanilla, je proeft direct dat dit meer is dan zomaar yoghurt. Voeg vers fruit, knapperige noten en kleurrijke granola toe en je hebt een kom vol goedheid. Of ga all-in en blend het tot een romige smoothie. Wie zei er dat een ontbijtje saai moet zijn?

2. Koffie met een plantaardige twist


Voor velen is koffie een onmisbaar ochtendritueel. Gelukkig zijn er fantastische plantaardige alternatieven voor melk die je cappuccino net zo romig maken als je gewend bent. Probeer havermelk voor een zachte, lichtzoete smaak of sojamelk voor een extra eiwitboost. Met de juiste melkopschuimer krijg je zelfs die perfecte schuimlaag!

3. Say cheese? Say please!


Kaasliefhebbers, geen paniek! Er zijn tegenwoordig zoveel heerlijke plantaardige kazen te vinden die qua smaak en textuur dicht bij het origineel komen. Van smeerbare cashewkaas tot pittige plantaardige cheddar – er is voor ieder wat wils. Probeer eens een plantaardige kaasplank of smelt een plakje over je vega burger voor de ultieme guilty pleasure zonder dierlijke producten.

4. Boterzachte baksels


Houd je van bakken? Vervang boter en melk eenvoudig door plantaardige alternatieven. Kokosolie, margarine zonder zuivel en plantaardige melk maken je baksels net zo luchtig en smaakvol. Denk aan een romige vegan cheesecake met sojayoghurt of een fluweelzachte bananenbrood zonder ei. Heerlijk voor bij de thee (of de koffie;))!

Cinnamon-bosvruchtenrolls met yoghurt frosting
  • 18 April 2024

Cinnamon-bosvruchtenrolls met yoghurt frosting

Proef cinnamonrolls zoals je ze nog nooit gegeten hebt

  • Isabel Boerdam
Recept bekijken

5. Plantaardige pasta perfectie


Liefhebber van romige pasta’s? Geen probleem! Gebruik bijvoorbeeld cashewroom, havercuisine of een gladde sojayoghurt als basis voor een smeuïge saus. Een klassieke carbonara kan prima met gerookte tofu en een snufje edelgistvlokken voor die hartige umami-smaak. Comfort food op z’n best, maar dan zonder zuivel!

6. Heerlijke desserts zonder compromis


Zin in iets zoets? Probeer een plantaardige panna cotta, chocolademousse op basis van avocado of een tropische smoothie bowl met Oddlygood® Soygurt®. Dankzij de zijdezachte structuur en rijke smaak van de sojayoghurt wordt elk dessert een waar genot. Je zult versteld staan hoe romig en smaakvol zuivelvrije desserts kunnen zijn.

Doe mee en ontdek een nieuwe wereld van smaak!


De Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel is de perfecte kans om je horizon te verbreden en nieuwe smaken te ontdekken. Met zoveel heerlijke plantaardige alternatieven wordt zuivelvrij eten niet alleen makkelijk, maar ook een feestje op je bord. Dus, waar begin jij mee?


Benieuwd naar Oddlygood®? Ontdek hun plantaardige sojayoghurts en meer op www.oddlygood.com.

Heb jij iets gehad aan deze tips?

Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. We zijn benieuwd!

Benieuwd naar meer recepten voor deze Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel? Neem dan een kijkje in ons weekmenu!

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.