

Het is vrijdag, en dat betekent maar één ding: tijd om het weekend goed in te luiden! Tijdens de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel is het extra leuk om te ontdekken hoe veelzijdig en troostrijk plantaardig eten kan zijn. Of je nu zin hebt in een knusse avond op de bank of een uitgebreid diner met vrienden, wij delen onze favoriete comfortfood-tips om je weekend heerlijk (en duurzaam) te maken.
1. Chocolade, maar dan bewuster
Weekend en chocolade gaan hand in hand! Maar wist je dat je ook op een bewuste manier van chocolade kunt genieten? Lovechock Dark & Dates is een heerlijke vegan chocolade, gezoet met enkel dadels. Dankzij de rauwe cacao zit het boordevol antioxidanten en mineralen, waardoor je niet alleen geniet, maar ook goed voor jezelf zorgt. En willen we dat niet allemaal horen als we onszelf trakteren op chocolade?
Bovendien wordt Lovechock verpakt in composteerbaar materiaal – een kleine keuze met een grote impact. Een perfect moment van zelfzorg voor jou én de planeet!

2. Romige vegan mac & cheese
Mac & cheese is hét ultieme comfortfood, en ja, dat kan ook zonder zuivel! Maak een romige saus van cashewnoten, edelgistvlokken en een scheutje plantaardige melk. Voeg wat geroosterde panko toe voor die knapperige topping en serveer met een frisse salade. Binnen no-time heb je een verwarmend bordje vol smaak dat perfect past bij een relaxte filmavond.
3. Vegan pancakes met fruit en chocoladetopping
In het weekend mag het ontbijt best een beetje extra feestelijk zijn! Maak een stapel luchtige vegan pannenkoeken door plantaardige melk en een rijpe banaan te gebruiken als basis. Serveer ze met vers fruit, een drizzle ahornsiroop en rasp er wat Lovechock Dark & Dates overheen voor een heerlijke chocoladetwist. Perfect voor een relaxte zaterdagochtend of een uitgebreide brunch met vrienden!
4. Plantaardige borrelplank met dips en nacho’s
Een borrelplank is de perfecte manier om samen het weekend te vieren. Maak een kleurrijke plank met hummus, baba ganoush, pittige salsa en een romige vegan kaasdip. Voeg knapperige groentesticks, nacho’s en versgebakken brood toe en je hebt een feestelijke snack waar iedereen van kan genieten.
5. Vegan diepvriespizza met extra toppings
Soms wil je gewoon zonder al te veel moeite genieten van comfortfood – en daar is een goede vegan diepvriespizza perfect voor! Tegenwoordig zijn er volop opties zonder kaas of met plantaardige alternatieven. Wil je ‘m nog lekkerder maken? Voeg extra toppings toe, zoals gegrilde groenten, rucola, olijven of een drizzle zelfgemaakte knoflookolie. Binnen 15 minuten heb je een knapperige, smaakvolle pizza die het weekendgevoel compleet maakt!
Heb jij nog meer weekend tips voor lekker comfort food?
Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. We zijn benieuwd!
Lees ook

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.