Plantaardige yoghurt met bevroren nectarine
Karlijn Swaen

Plantaardige yoghurt met bevroren nectarine

maandag 25 augustus 2025
Naar recept
Ben jij op zoek naar een lekker verfrissend ontbijtje, zonder een smoothiebowl te moeten maken? Dan moet je bij dit recept wezen. Door de nectarine in de vriezer te leggen en de volgende dag te raspen over jouw favoriete ontbijt krijg je het idee van geschaafd ijs. Lekker verkoelend én vol vitamientjes!

Nectarine


De nectarine is een heerlijke vrucht, welke in het seizoen is in de zomer! Deze steenvrucht, die vaak wordt verward met perzik, heeft een sappige, zoete en lichtzure smaak. Je kunt de perzik en nectarine goed uit elkaar houden door naar de schil te kijken. De perzik heeft een gladde, glanzende schil. 


Nectarines zijn niet alleen lekker, maar ook ontzettend gezond; ze zitten boordevol vitamines A en C, antioxidanten en vezels. Perfect om zo uit de hand te eten, door een salade te doen of te verwerken in een smakelijk ontbijt. 

Ingrediënten

5 minuten voorbereiden
5 minuten koken

Voor

4

personen

Ingrediënten

Benodigdheden

Hoe maak je dit ontbijtje?

Stap 1

Vries een avond van tevoren je nectarines in.

Stap 2

Verdeel de plantaardige yoghurt over twee kommen.

Stap 3

Verdeel de granola over de kommen. Ga het liefst voor een suikervrije of zelfgemaakte granola.

Stap 4

Rasp de nectarine met een fijne rasp, zoveel als naar wens. Tip: als je maar 1 nectarine gebruikt voor 1 personen kun je de andere gewoon weer in de vriezer leggen. 

Je kunt eventueel ook nog kleine stukjes snijden en deze erdoorheen doen, of je blendt de bevroren nectarine zonder schil in een smoothie als tussendoortje!

Benieuwd hoe wij het maken?

Granola


Wil jij ook graag je eigen granola maken? Klik dan op één van de recepten hieronder. Je kunt altijd variëren naar eigen wens!

Zelfgemaakte granola met stukjes chocolade
  • 07 September 2023

Zelfgemaakte granola met stukjes chocolade

Ontbijten met chocolade

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Granola met cranberrie, kokos en banaan
  • 19 January 2015

Granola met cranberrie, kokos en banaan

Lange tijd dacht ik dat granola maken enorm moeilijk was

  • Isabel Boerdam
Artikel bekijken

Heb jij dit heerlijke ontbijtje gemaakt met bevroren nectarine?

Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd!

Probeer ook eens een plantaardig collageen supplement, voor een mooie, stralende huid.

Lees ook

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
  • 15 September 2025

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist

De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.