

Onze productselectie
-
De beste koekenpan voor kleine keukens
Tefal Ingenio Unlimited Pannenset - koekenpannen€ 66,00Naar recensie -
De beste pfas vrije koekenpan
Greenpan Padova koekenpannenset - 3 delig - Taupe, groen€ 125,00Naar recensie -
-
-
6 x de beste koekenpan
De beste koekenpan voor kleine keukens
Ben je op zoek naar koekenpannen die niet alleen fijn bakken, maar ook nog eens ruimte besparen in je keuken? Dan zit je met deze pannen van Tefal helemaal goed! Dankzij het slimme, stapelbare ontwerp nemen ze veel minder plek in in je keukenkastje, ideaal voor wie een compacte keuken heeft (of gewoon graag overzicht houdt in de pan-la). De handgrepen zijn afneembaar, waardoor je de pannen makkelijk in en op elkaar kunt zetten.
Deze koekenpannen zijn voorzien van een stevige anti-aanbaklaag welke is versterkt met titanium. Door deze titanium coating kun je zelfs gebruik maken van metalen spatels, zonder dat je krassen maakt! Dat betekent: lang plezier van je pannen én minder olie nodig tijdens het koken. Win-win!
En of je nu kookt op gas, inductie of elektrisch, deze pannen zijn overal voor geschikt. Handig toch?
De beste pfas vrije koekenpan
De pannen van GreenPan zijn hier op de redactie echte favorieten! In plaats van de traditionele anti-aanbaklaag gebruiken ze een keramische anti-aanbaklaag, gemaakt van onder andere zand en diamant. Klinkt stevig hè? Dat is het ook!
Deze GreenPan Cambridge koekenpan is een echte alleskunner. Je kunt ermee koken op alle warmtebronnen én hij mag zelfs de oven in (tot 200 graden). Handig als je een gerecht wilt afmaken in de oven! De ergonomische stay-cool handgrepen zorgen ervoor dat je ‘m veilig kunt vastpakken zonder je vingers te branden.
Een kleine tip: gebruik bij deze pan liever houten of siliconen spatels. Zo blijft de keramische pan mooi intact en kun je er extra lang van genieten!
€ 125,00
bol.com
greenpan padova koekenpannenset - 3 delig - taupe, groen
Wat we waarderen
- PFAS-vrije koekenpan
- Geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie
- Snelle en gelijkmatige warmteverdeling
- Ovenbestendig tot 200°C
- Ergonomische en hittebestendige handgreep
Minpunten
- Anti-aanbaklaag kan na verloop van tijd slijtage vertonen bij intensief gebruik
- Handwas wordt aanbevolen om de coating te behouden
De meest lichte koekenpan
Een aluminium bodem, waar is dat goed voor? Nou, aluminium geleidt warmte veel beter dan bijvoorbeeld roestvrij staal.
Neem bijvoorbeeld eens de pannen van Demeyere Alu Pro. Deze serie pannen zijn allemaal gemaakt van aluminium, dat betekent dat je snel een hete pan hebt én er een uitstekende warmteverdeling ontstaat in de pan. Daarnaast is een pan van aluminium ook ontzettend licht, dus fijner in gebruik.
Dankzij de Ceraforce Ultra keramische antiaanbaklaag bak je moeiteloos een mooi goudbruin korstje op je gerechten, zonder dat er iets blijft plakken. Deze coating is bovendien extreem krasbestendig!
De meest gebruikersvriendelijke koekenpan
HexClad is een nieuwe merk op de Nederlandse markt. Na al enorm geliefd te zijn in Amerika, en gebruikt te worden door sterren als Gordon Ramsay, Oprah Winfrey en Kylie Jenner, is het tijd om de Nederlande markt te veroveren. Wij hebben de pannen uitgeprobeerd en ze zijn enorm vriendelijk in gebruik. Zo zijn deze pannen vaatwasser- en ovenbestendig, en blijven de handgrepen koel tijdens het bakken. Zo hoef jij dus nooit meer je handen te verbranden!
De beste roestvrij stalen pan
Wil je je pannenset écht naar een hoger niveau tillen? Dan zijn roestvrijstalen pannen iets voor jou. Bijvoorbeeld deze rvs pan van Demeyere. Een pan die wordt gebruikt in professionele keukens, pfas vrij is, en perfect is voor een eitje bakken.
Dankzij de geavanceerde technologie is deze pan uitermate geschikt voor inductie. Hij warmt snel en gelijkmatig op, geeft je maximale controle over de temperatuur én zorgt ervoor dat je tot wel 30% efficiënter kookt. Ideaal voor wie graag precies werkt in de keuken.
De pan is gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal met een speciale afwerking, waardoor je er jarenlang plezier van hebt. In deze pan zit geen anti-aanbaklaag, waardoor je waarschijnlijk even zal moeten wennen aan deze pan. Maar een goede, pfas vrije pan waar je een beetje olie of boter voor nodig hebt kan nooit misstaan!
€ 229,00
Demeyere
demeyere proline koekenpan - Ø32 cm
Wat we waarderen
- Een hele goede warmteverdeling
- Geschikt voor alle warmtebronnen
- Duurzame en onderhoudsvriendelijke afwerking
- Geschikt voor gebruik in de oven
Minpunten
- Het ontbreken van een anti-aanbaklaag is misschien even wennen
- Het is een relatief zware pan
Waar let je op bij het kopen van een koekenpan?
Bij het kopen van een koekenpan zijn er verschillende factoren waar je rekening mee kunt houden om ervoor te zorgen dat je de perfecte pan kiest die bij jou past! Maar waar houd je nu rekening mee bij het kopen van een koekenpan? Je kunt in ieder geval de volgende overwegingen meenemen in je beslissingen.
Materiaal
Het materiaal van een pan is erg handig om in je overweging mee te nemen. Zo heb je pannen van RVS-materiaal, of gietijzer. Wat is nu waarvoor geschikt?
- RVS (Roestvrij staal)
Roestvrij staal is een zeer duurzaam materiaal dat veel wordt gebruikt in de keuken. Het reageert niet met voedsel, waardoor het een veilige keuze is voor het bereiden van diverse gerechten. Een nadeel van roestvrij staal is dat voedsel eraan kan blijven plakken, vooral bij het bakken. Daarom is het soms nodig om een anti-aanbaklaag toe te voegen om dit probleem te verminderen.
- Gietijzer
Gietijzer staat bekend als duurzaamheid materiaal en heeft het vermogen om warmte goed vast te houden. Dit maakt het ideaal voor het bereiden van gerechten op hoge temperaturen. Gietijzeren koekenpannen zijn echter erg zwaar en vereist regelmatig onderhoud, zoals het in-oliën van het oppervlak, om roest te voorkomen en de anti-aanbakeigenschappen te behouden.
- Aluminium
Koekenpannen van aluminium zijn bij ons geliefd vanwege het lichte gewicht. Dit materiaal zorgt voor een gelijkmatige verwarming van het voedsel. Aluminium pannen hebben vaak een anti-aanbaklaag om te voorkomen dat het eten blijft plakken.
- Koper
Koper staat bekend om een perfecte warmtegeleiding. Dit maakt koperen koekenpannen ideaal voor gerechten waarbij precisie belangrijk is, zoals een risotto of ratatouille. Het nadeel van koper is dat het vaak iets duurder is en regelmatig onderhoud vereist om verkleuring te voorkomen. Koper moet vaak gepolijst worden om zijn mooie glans te behouden.
- Keramisch
Keramische koekenpannen zijn een goed alternatief voor traditionele anti-aanbaklagen. Het bevat vaak geen schadelijke chemicaliën, wat het een gezondere keuze maakt. Hoewel keramische lagen ervoor zorgen dat het eten niet blijft plakken aan de pan, kunnen ze minder duurzaam zijn dan andere materialen. Bij intensief gebruik kunnen ze na verloop van tijd slijten of beschadigd raken.
Grootte en vorm
Of je nu veel of weinig opbergruimte hebt in je keukenkastjes, het is altijd goed om op te de grootte en vorm van jouw nieuwe koekenpannen te letten. Let dan op het volgende:
- Diameter: Kies een pan die past bij je kookplaat en voldoende ruimte heeft voor jouw lievelingsgerechten. Meestal variëren koekenpannen van 20 cm tot 30 cm in diameter.
- Diepte: Diepere pannen zijn veelzijdiger en kunnen voor meer gerechten worden gebruikt.
- Randontwerp: Schuine randen maken het makkelijker om voedsel om te draaien. Zo kun jij je vleesvervangers gelijkmatig aan beide kanten bakken.
Handvat
Wil jij je handen liever niet branden aan het handvat van jouw koekenpan? Let dan goed op de twee volgende punten bij het kopen:
- Materiaal: Hittebestendig materiaal zoals bakeliet, siliconen, of metaal met een koele greep.
- Ergonomie: Comfortabel om vast te houden, goede balans en grip.
Compatibiliteit met warmtebronnen
Niet alle pannen kunnen op inductie. Nu is dit tegenwoordig wel steeds meer de norm, maar het blijft goed om op te letten of jouw gewenste pan wel geschikt is voor de warmtebron. Wil jij jouw pannen ook in de oven kunnen zetten? Let daar dan ook goed op!
Onderhoud
Soms heb je geen zin om ook nog uren bezig te zijn met het onderhoud van je pannen. We hebben het immers al druk genoeg. Vind jij het juist fijn om bijvoorbeeld gietijzeren pannen te kiezen? Weet dan dat je deze regelmatig moet in-oliën! Heb je vaak haast na het avondeten? Sommige koekenpannen zijn geschikt voor de vaatwasser! Kies een koekenpan die past bij jouw voorkeur.
Prijs en merk
Het is natuurlijk altijd belangrijk om een budget te bepalen. Zo kun je de pannen ook nog gebruiken voor het bereiden van je avondmaaltjes aan het einde van de maand ;). Bepaal je budget en zoek naar de beste en meest duurzame kwaliteit binnen die prijsklasse. Is duurzaamheid voor jou belangrijk? Let dan ook goed op welk merk je kiest. Er zijn een aantal merk die bekend staan om een betere kwaliteit en duurzaamheid!
Wat is volgens jou de beste koekenpan en waarom?
Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd.
Op zoek naar een nieuwe braadpan? Neem dan een kijkje in dit artikel. Dit zijn volgens ons de beste inductiepannen! Ben je op zoek naar een nieuwe inductie kookplaat? We vertellen je hier wat wij de beste modellen vinden!
Zoek je een goede snelkookpan? Lees hier onze favoriete modellen!
Lees ook

- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.