
Recepten die koud en warm gegeten kunnen worden, zijn bij ons in dit seizoen favoriet! We komen dan al snel terecht op gerechten als pastasalades of bijvoorbeeld dit recept voor sobanoedels. Dit recept is bedacht door mede-foodie Lisa Goes Vegan en staat in haar kookboek: Vegan Comfort Food. Een kookboek vol met heerlijke comfort recepten en perfect als je niet te lang in de keuken wil staan! Lees snel verder.
Sobanoedels
Sobanoedels, een traditioneel Japans gerecht, zijn dunne noedels gemaakt van boekweitmeel of een mengsel van boekweitmeel en tarwemeel. Ze staan bekend om hun lichte en verfijnde textuur en worden vaak geserveerd in een warme bouillon of koud met een dipsaus. Het unieke aroma en de nootachtige smaak van boekweit geven deze noedels een kenmerkend karakter. Sobanoedels zijn geliefd om hun veelzijdigheid, waardoor ze zowel in eenvoudige soepen als in meer uitgebreide gerechten kunnen worden gebruikt, waardoor ze een essentieel onderdeel zijn van de Japanse culinaire traditie.
Tempehcrumble
Tempeh kennen we natuurlijk allemaal wel, gemaakt van gefermenteerde sojabonen. Maar heb je ooit al eens van tempehcrumble gehoord? Dit verrukkelijke en veelzijdige alternatief is snel populair geworden in veganistische en plantaardige keukens over de hele wereld. Tempeh zit boordevol met eiwitten, vezels en voedingsstoffen zoals calcium, ijzer en magnesium. Doordat deze sojabonen zijn gefermenteerd is het gemakkelijk verteerbaar en bevat het goede bacteriën voor de darmgezondheid. Door het te verkruimelen en te “marineren” worden smaken goed opgenomen en heb je een veelzijdig ingrediënt voor je gerecht!
Ingrediënten
Voor
personen
Ingrediënten voor de sobanoedels
Ingrediënten voor de pindasaus
Hoe maak je deze sobanoedels met tempehcrumble?
Stap 1
Kook de sobanoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel ze af met koud water. Verkruimel de tempeh met je handen om een crumble te maken. Meng de tempehcrumble met sojasaus en suiker in een bak; laat de marinade even intrekken
Stap 2
Was de broccoli en snijd die in kleine roosjes. Verhit wat olie in een (wok)pan en bak de roosjes 3 minuten op hoog vuur. Was de courgette en gebruik een kaasschaaf of een spiralizer om er dunne slierten van te maken. Snijd de avocado in plakjes.
Stap 3
Mix alle ingrediënten voor de pindasaus in een pannetje en verwarm ze op laag vuur. Verwarm wat olie in een koekenpan en bak op matig vuur de gemarineerde tempeh in 8 minuten donkerbruin.
Stap 4
Serveer alles op een bord: sobanoedels, tempehcrumble, gewokite broccoli, avocado, courgetteslierten, edamameboontjes en pindasaus. Garneer het met sesamzaad.
Heb jij dit recept voor sobanoedels met tempehcrumble en pindasaus al geprobeerd?
Of heb je een ander recept geprobeerd uit het kookboek Vegan Comfort Food? Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram.
Wil jij weten welke koekenpannen onze favoriet zijn om mee te keuken? Lees dat in dit artikel!
Lees ook

- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.