
Het BBQ-seizoen is weer begonnen! Wij zijn er dol op; van tempeh spiesjes, tot gegrilde mais en zelfgemaakte satésaus. Waar wij ook dol op zijn is tofu. Zet bij je volgende BBQ eens tofu in de hoofdrol. Dit recept komt uit het boek Vlam in de Plant van Lisette Kreischer. Lisette legt uit hoe je met tofu en papillote kunt bereiden. En papillote is een kookmethode waarbij je een gerecht klaarmaakt in een opgevouwen pakketje, bijvoorbeeld met bakpapier.
Tofu als vervanger
De recepten zijn geïnspireerd op poisson en papillote (vis). Auteur Lisette zegt over dit gerecht: Het voordeel is dat tofu heel goed smaken van aromatische ingrediënten opneemt én dat je deze eiwitbron niet snel té gaar kookt, zoals bij vis wel het geval kan zijn. Vis blij, jij blij! Deze tofu en papillote kun je op drie verschillende manieren maken. Probeer ze vooral allemaal uit! Met deze drie versies ben je in principe voor 2 personen al meteen klaar, maar je kunt natuurlijk altijd nog wat extra groente op de BBQ leggen.
Ingrediënten
Voor
personen
Hoeveel tofu heb je nodig?
Aziatische pakketjes
Mediterrane pakketjes
Scandinavische pakketjes
Zo maak je tofu en papillote
Stap 1
Schik de tofuplakken op het bakpapier. Snijd de bovenkant van de plakken kruislings in, zodat de smaken goed in de tofu kunnen trekken. Verdeel de smaakmakers over de stukken tofu en vouw de pakketjes zorgvuldig dicht. Vouw de uiteinden van het bakpapier onder de stukken tofu, zodat de pakketjes dicht blijven.
Stap 2
Creëer een matig hete directe zone op de BBQ. Leg de pakketjes circa 20 minuten op de BBQ met gesloten deksel.
Heb jij deze drie soorten tofu en papillote al op de BBQ gemaakt?
Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook of Instagram. Wij zijn benieuwd! Vind meer inspiratie op onze 'How to Tofu'-pagina!
Fotografie: Lisette Kreischer
In dit artikel vertellen we je alles over tofu! Meer leren over de verschillende soorten tofu? Dat lees je in dit artikel!
Weet je dat allemaal al? Dan delen we in dit artikel nog tips over hoe je goed met tofu kunt koken, en hier onze favoriete recepten. Veel kookplezier!
Lees ook

- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.