Vega BBQ: aspergematjes
Anouska Blankman

Vega BBQ: aspergematjes

zaterdag 01 juni 2024
Naar recept

Het is weer BBQ-seizoen! De aspergematjes zien er niet alleen heel leuk uit, maar zijn ook heel lekker! Dit gerecht komt uit het kookboek 'Vlam in de plant' van Lisette Kreischer, dat volstaat met originele vegan BBQ ideeën. Een scheutje olijfolie, citroensap en zout en peper geven deze asperges nóg meer smaak. Auteur Lisette Kreischer zegt over dit recept: ‘’Een enkele asperge laat zich niet zo gemakkelijk roosteren op de BBQ, maar als je er een ‘matje’ van maakt dan heb je een BBQ-showstopper te pakken!’’. Doe spies de asperges dus snel aan een stokje en grillen maar!

Ingrediënten

15 minuten voorbereiden
25 minuten koken

Voor

4

personen

Ingrediënten

Benodigdheden

Zo maak je de aspergematjes

Stap 1

Breng een grote pan water aan de kook. Snijd ondertussen de harde uiteinden van de asperges. Zet een grote kom koud water klaar en leg hier de ijsblokjes in. Kook de asperges circa 30 seconden in het kokende water.

Stap 2

Haal ze uit de pan met een schuimspaan en doe ze over in het ijswater. Zo stoppen ze met garen en blijven ze mooi, stevig en groen. Neem ze uit het ijswater, dep ze droog en rijg ze als een matje aan dunne spiesen. Gebruik minstens twee spiesen per matje voor de stevigheid.

Stap 3

Steek de BBQ aan en creëer een hete directe zone. Bestrijk de aspergematjes met olijfolie en gril ze aan beide zijden in enkele minuten gaar en met mooie grillstrepen erop. Bestrooi met wat fleur de sel en versgemalen peper. Serveer indien gewenst met wat citroensap.

Tip: serveer met wat eetbare bloemen en salsa verde of pesto.

Heb jij deze aspergematjes al op de BBQ gemaakt?

Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook of Instagram. Wij zijn benieuwd!

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.