Onlangs hadden wij ongelooflijk zin in een goede pasta, met versgemaakte pasta en authentieke recepturen. Heb jij dit ook? Dan moet je een bezoekje brengen aan Al Dente Pastalab in Amsterdam Oost. Een lief restaurantje waar de echte smaken van Italië terug te proeven zijn. Benieuwd wat je er dan allemaal kunt eten? Dan moet je even verder lezen!
Al Dente Pastalab
Op het einde van de Sarphatistraat, in de buurt van de molen, vind je op de hoek dit authentiek Italiaanse restaurant: Al Dente Pastalab. Een plek waar de eigenaar altijd al van heeft gedroomd. Elke dag worden de verschillende pastasoorten hier vers bereidt en verkocht in gerechten of los aan de toonbank. Gianmarco, de eigenaar, mixt zijn eigen expertise als chefkok met de gekoesterde familierecepten die al generaties op elkaar worden doorgegeven. Eigenlijk precies wat je verwacht van een Italiaans restaurant!
Sfeer en locatie
Het restaurant is makkelijk te vinden en heeft een fijne ligging. Bij binnenkomst wordt je verwelkomd door een kleine, intieme ruimte, waar meerdere groepjes gezellig zitten te eten. De keuken is open, waardoor je goed meekrijgt hoe alles wordt bereidt en de toonbank met verse pasta's kijkt je direct aan.
Het restaurant voelt gezellig en sfeerfol aan, en dat terwijl er helemaal niet heel veel aan aankleding is. Misschien is dit het perfect voorbeeld van less is more. Met hier en daar wat houttinten creëeren ze warmte en de Italiaanse vlag aan het afzuigsysteem toont hoe trots ze zijn als Italianen.
Wat we aten
Eén blik op de kaart bij Al Dente Pastalab zegt genoeg: hier ga je hoe dan ook lekker eten. Met een paar voorgerechten, hoofdgerechten en toetjes kom jij helemaal niks tekort en is het zelfs moeilijk om te kiezen tussen al dat lekkers. Wij kiezen ervoor om een voorgerechtje te delen en gaan voor het bruschetta tricolore. Een drietal aan verschillende bruschetta's in de kleuren van de Italiaanse vlag, leuk detail. Wij vinden de pistache pesto het lekkerst!
Als hoofdgerecht is het moeilijk kiezen, maar gaan we uiteindelijk voor een cacio e pepe. Een echt Italiaans recept wat we nog nergens zo lekker hebben gegeten als in Rome. Maar we hebben onze nieuwe favoriet gevonden! De balans tussen de twee kazen en de peper is perfect en ook nog eens met onze lievelingspasta rigatoni. Voor de pastagerechten gebruiken ze ook veelal hun eigen versgemaakte pasta! En je kunt altijd de pastasoort wisselen voor jouw eigen favoriet.
Als toetje krijgen we twee verschillende cannoli's, een echt Siciliaans toetje. Eentje is gevuld met ricotta en de ander met pure chocolade. De cannoli met ricotta is onze favoriet omdat deze wat frisser is en een perfecte afsluiter van de gerechten.
Al met al
Je proeft de authentieke smaken van Italië terug bij Al Dente Pastalab. Met precies de juiste hoeveelheden aan keuzes kan iedereen hier lekker eten en genieten van de verse ingrediënten. Natuurlijk kochten wij ook nog wat verse pasta om mee te nemen naar huis, zodat we nog wat langer van deze prachtige keuken konden blijven genieten. Heb jij dus zin in een goed en authentiek pastarecept? Breng dan zeker eens een bezoekje aan dit restaurant, of bestel het en eet het lekker thuis op.
Al Dente Pastalab - Zeeburgerstraat 2a, Amsterdam
Ga jij hier binnenkort op bezoek? Of ben je er al geweest?
Laat ons weten wat je ervan vindt in een reactie, op Facebook of op Instagram. We zijn benieuwd!
Lees ook
- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen
- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.