Ontspannen dineren bij het vernieuwde Spaghetteria in Amsterdam-West
Karlijn Swaen

Ontspannen dineren bij het vernieuwde Spaghetteria in Amsterdam-West

maandag 16 juni 2025

Zin in een bord écht goede pasta? Dan zit je bij Spaghetteria altijd goed. We schoven aan bij de onlangs vernieuwde vestiging aan de Jan Hanzenstraat, waar het iconische pastarestaurant een frisse draai gaf aan hun bekende formule. Nieuw, maar toch herkenbaar. En bovenal: ontzettend lekker.

Spaghetteria in een nieuw jasje


De Jan Hanzenstraat in Amsterdam-West huisvest al jaren een van de eerste locaties van Spaghetteria, en is nu ook de eerste vestiging die een complete opfrisbeurt heeft gekregen. Wat meteen opvalt: de intiemere tafels voor twee. Perfect voor een goed gesprek of gewoon een ontspannen diner zonder afleiding. De bekende gemeenschappelijke tafels en barren zijn gelukkig ook gebleven, dus wie zin heeft in een meer levendige setting, kan daar nog steeds aanschuiven.


De sfeer is zoals altijd warm, toegankelijk en bruisend Italiaans. Alsof je bij vrienden eet die toevallig briljant kunnen koken.

Wat we aten


We trapten af met een gedeeld voorgerecht: burrata met tomaatjes en crostini. Simpel, fris en precies goed om je smaakpapillen wakker te schudden. Daarna werd het tijd voor waar Spaghetteria om draait: verse pasta. We proefden twee hoofdgerechten van de kaart:




  • Een klassieke aglio e olio. Knoflook en olie, maar dan met een verrassende twist: een crumble van pistache. Een hele subtiele touch, die ook nog eens aanslaat op de pistachetrend van de afgelopen jaren.




  • Daarnaast een ravioli gevuld met Taleggio, een stevige, harde Italiaanse kaas. Geserveerd in een fluweelzachte saus van salieboter. Comfort food op z’n best.




Het dessert lieten we dit keer aan ons voorbijgaan, we zaten eigenlijk al vol na de pasta. Maar onze ogen bleven even hangen op de tiramisu die aan de tafel naast ons werd geserveerd. Fluweelzacht, flink bestoven met cacao, en precies zoals we ‘m ons herinneren van eerdere bezoeken: fenomenaal.

Huisgebrouwen biertje


Een leuke verrassing was de Birra Bianca Spaghetteria, een speciaal voor het restaurant gebrouwen witbiertje van Naeckte Brouwers, Amstelveen. Licht en fris, met tonen van zoete sinaasappelschil en korianderzaad. Het paste perfect bij de zomerse sfeer van het nieuwe interieur en de lichte gerechten.

Al met al


Spaghetteria bewijst dat vernieuwing niet betekent dat je je identiteit verliest. Integendeel: de nieuwe setting aan de Jan Hanzenstraat laat zien dat het restaurant meebeweegt met zijn publiek, zonder af te doen aan dat wat het al jarenlang zo geliefd maakt. Verse pasta, authentieke smaken, ontspannen sfeer.



Of je nu komt voor een snelle hap of een uitgebreid diner met je beste vriend(in). Spaghetteria blijft een plek waar je zonder gedoe gewoon heel goed kunt eten.


Spaghetteria – Jan Hanzenstraat 32, Amsterdam

Ben jij al eens bij een Spaghetteria locatie geweest?

Zo ja, wat is jouw favoriete gerecht? Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram.

Voor dit etentje waren wij uitgenodigd.

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.