

Van 20 tot en met 27 april staat Amsterdam op zijn kop met de allereerste Plant FWD Week! Meer dan 40 lokale eetplekken, van net geopende spots tot de vertrouwde favorieten, laten je proeven hoe waanzinnig lekker plantaardig eten kan zijn. Deze chefs weten precies hoe ze je smaakpapillen moeten verrassen!
Plant wat?
Plant Forward is een plantaardige conferentie waar start- en scale-ups, investeerders, beleidsmakers en andere veranderaars samenkomen om te werken aan het creëeren van een plantaardige toekomst. In de afgelope twee decennia is onze wereld helaas verschoven naar een enorme productie en consumptie van dierlijke eiwitten. Bij Plant Forward wordt ernaar gestreefd om het evenwicht in onze voedselconsumptie te herstellen door de overgang naar meer plantaardige eiwitten te versnellen.

Any plan(t)s for dinner?
Van 20 tot en met 27 april staat Amsterdam op zijn kop met de allereerste Plant FWD Week! Meer dan 40 lokale eetplekken, van net geopende spots tot de vertrouwde favorieten, laten je proeven hoe waanzinnig lekker plantaardig eten kan zijn.
Waar het deze week om draait? Om die eiwittransitie – klinkt erg serieus zo – om te toveren tot een feest en iedereen te inspireren om meer plantaardig te eten. Want laten we eerlijk zijn, dat is natuurlijk ook hartstikke lekker. We hebben allemaal wel eens gedacht: “ja, ik wil wel wat minder vlees eten”, maar dat is niet altijd bij iedereen gelukt. Thuis is dat misschien nog te doen, maar voor velen is het tijdens een etentje buiten de deur een ander verhaal. Daarom wil de organisatie van Plant FWD Week laten zien dat het buitenshuis net zo knetterlekker kan zijn!
Deelnemende restaurants
Omdat ze zich niet enkel focussen op flexitariërs, veganisten en alles daartussenin, zijn er welgeteld 40 deelnemende restaurants. Dit varieert van Cannibale Royale, Restaurant Flore, The Lobby, Chez Nina, Yerba en Madre. Wil je alle deelnemende horecazaken zien? Neem dan kijkje bij de online city map! Waar ga jij reserveren?

Artikel in samenwerking met Gardeners creative agency
Lees ook

- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.