Restaurant Wils serveert 100% plantaardig menu tijdens Week Zonder Vlees & Zuivel
Isabel Boerdam

Restaurant Wils serveert 100% plantaardig menu tijdens Week Zonder Vlees & Zuivel

donderdag 29 februari 2024

Volgende week gaat de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel van start, en dat is in heel Nederland te merken! Van 4 t/m 11 maart kun je bij sterrenrestaurant Wils van sterrenchef Joris Bijdendijk de gehele week aanschuiven om hun 100% plantaardige menu te proeven - en dat voor een speciale actieprijs!

Plantaardig menu van het vuur


Restaurant Wils, gelegen naast het Olympisch Stadion in Amsterdam, brengt een ode aan vuur, de oerkracht van alle keukens. Te midden van vuurplaatsen, houtovens en takelgrills werken Meesterkok Joris Bijdendijk en Chef de Cuisine Thomas Val in de open keuken aan verfijnde gerechten rechtstreeks van het vuur. Wils ontving in 2021, een jaar na opening, een Michelinster. Speciaal voor de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel hebben executive chef Joris Bijdendijk en Chef de Cuisine Thomas Val een 100% plantaardig menu samengesteld. Denk aan in as gegaarde pompoen, gele biet, flambedou broccoli, aardpeer terrine met karamel van walnoot en 'roomkaas' van gefermenteerde bulgur. 



Grote impact


Joris Bijdendijk over zijn initiatief: "In Wils koken we altijd al veel met groenten. We vinden het dan ook heerlijk om een week uitsluitend plantaardig te koken. En dat we daar dan ook de impact van kunnen laten zien is echt waanzinnig, dit geeft inzichten. Want wij geloven in meten is weten.” Want tijdens de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel zal restaurant Wils in samenwerking met Deloitte en Low Food de impact meten. De huidige vlees- en zuivelconsumptie heeft immers een directe relatie met onze CO2-uitstoot en de klimaatuitdaging. Met een week plantaardig eten en koken kun je dus direct een positieve én overheerlijke bijdrage leveren, en dat gaat restaurant Wils komende week laten zien!



Speciale actieprijs & reserveren


Tijdens de lunch wordt er een 3- of 5-gangen menu geserveerd en tijdens het diner een 5-gangen menu. Allemaal 100% plantaardig. Het 3-gangen menu kost voor deze speciale actieweek 50 EUR en het hele 5-gangen menu kost 65 EUR. Een tafeltje reserveren tijdens de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel kan hier.

Restaurant Wils Restaurant Wils

Lees ook

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
  • 15 September 2025

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist

De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.