
Dahl is een gerecht uit de Indiase keuken gemaakt van peulvruchten, zoals linzen en erwten. Toen we dit recept zagen in 'Het grandioze groenteboek' besloten we om deze met jullie te delen. Wij houden van dahl, omdat het zo'n heerlijk kruidig recept is. Of je nu een doorgewinterde liefhebber van de Indiase keuken bent of gewoon op zoek bent naar een nieuw vegetarisch recept, deze dahl is een must-try.
Ingrediënten
Voor
personen
Voor de dahl
Extra ingrediënten voor dit recept
Zo maak je de dahl van groene linzen & erwten
Stap 1
Week de linzen 20 minuten in ruim koud water, spoel ze af en laat ze goed uitlekken.
Stap 2
Bak intussen de sjalotten met een snuf zout in 2 eetlepels van de arachideolie in een grote pan op laag tot halfhoog vuur. Na circa 8 minuten moeten ze zoet en zacht, maar nog niet verkleurd zijn.
Stap 3
Voeg de groene chilipeper, gember, knoflook en kurkuma toe. Draai het vuur iets hoger en bak de sjalotten nog een minuut al roerend. Voeg de rest van de specerijen toe en bak alles nog een minuut.
Stap 4
Roer de uitgelekte linzen er met 900 ml water door. Breng aan de kook, leg een deksel op de pan, draai het vuur laag en laat het 45 minuten of tot de linzen volledig zacht zijn pruttelen.
Stap 5
Roer de doperwten en kokosmelk door de linzen en verhit alles nog 5 minuten. Neem de pan van het vuur en maal circa een kwart van de dahl grof met een staafmixer om de textuur iets romiger te maken. Voeg het citroensap, de gehakte koriander en flink wat zout en peper toe om de smaken te laten zinderen.
Stap 6
Verhit intussen de resterende lepel arachideolie in een grote koekenpan op hoog vuur. Voeg de snijbonen, sjalotten, het nigellazaad, de gember en groene chilipeper toe en roerbak alles krachtig circa 3 minuten tot het gaat knetteren. Voeg het mosterdzaad en de kerrieblaadjes toe en bak alles nog 1-2 minuten tot het zaad openspringt en de gember gaat rafelen. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Stap 7
Verdeel de dahl over de verwarmde kommen, schep er wat yoghurt en mangochutney op en leg de snijboontopping en erwtenscheuten erop. Geef de pappadums erbij of opgewarmde roti of naan als je die geschikter vindt voor de brunch
Heb jij de dahl van groene linzen & erwten uit het grandioze groenteboek al gemaakt?
Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook of Instagram. Wij zijn benieuwd!
Wij hebben onlangs ook de maaltijdbox Green Chef mogen testen. Hier mochten wij ook een heerlijke dahl uit maken! Lees in dit artikel wat wij ervan vonden en vind een kortingscode om het zelf eens te proberen!
Lees ook

- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.