Tomaten-auberginedip
Anouska Blankman

Tomaten-auberginedip

zaterdag 27 april 2024
Naar recept

Wat is er nu lekkerder dan de dag afsluiten met een stukje stokbrood en een zelfgemaakte dip? Deze heerlijke tomaten-auberginedip komt uit het boek 'Budget Vegan in 30 minuten' van Saskia Sidey. Dit kookboek staat boordevol gezonde, verrassende en makkelijke recepten. Auteur Saskia Sidey vertelt over de tomaten-auberginedip: ‘’Deze pittige dip is een leuke variatie op de meer gebruikelijke baba ganoush. Hij is ongelooflijk oppeppend. Serveer met zachte pitabroodjes om mee te dippen.’’

Ingrediënten

5 minuten voorbereiden
30 minuten koken

Voor

4

personen

Ingrediënten voor de tomaten-auberginedip

Zo maak je de tomaten-auberginedip

Stap 1

Schenk de olijfolie in een steelpan met dikke bodem en voeg de aubergine toe. Halveer de tomaten, rasp ze op een blokrasp boven de pan en gooi het vel weg (dit zou je over moeten houden op het eind). Rasp de knoflook op de fijnere kant van de blokrasp boven de pan. Voeg de koriander, komijn, het chilipoeder, de peterselie en het water toe. Leg een deksel op de pan, breng de vloeistof aan de kook en kook de groenten. Roer geregeld zodat de aubergine blokjes uit elkaar vallen, tot ze na ongeveer 20 minuten papperig zijn.

Stap 2

Roer de tomatenpuree en het sap van een 1⁄2 citroen door de aubergine-tomatendip en kook nog 5 tot 10 minuten. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Stap 3

Serveer de tomaten-auberginedip met olijven, een extra scheut olijfolie, schijfjes van de overige helft citroen en desgewenst wat peterselie.

Saskia Sidey

Budget Vegan in 30 minuten

Heb jij deze tomaten-auberginedip al gemaakt?

Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook of Instagram. Wij zijn benieuwd!

Lees ook

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
  • 15 September 2025

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist

De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.