Wat is er nu lekkerder dan de dag afsluiten met een stukje stokbrood en een zelfgemaakte dip? Deze heerlijke tomaten-auberginedip komt uit het boek 'Budget Vegan in 30 minuten' van Saskia Sidey. Dit kookboek staat boordevol gezonde, verrassende en makkelijke recepten. Auteur Saskia Sidey vertelt over de tomaten-auberginedip: ‘’Deze pittige dip is een leuke variatie op de meer gebruikelijke baba ganoush. Hij is ongelooflijk oppeppend. Serveer met zachte pitabroodjes om mee te dippen.’’
Ingrediënten
Voor
personen
Ingrediënten voor de tomaten-auberginedip
Zo maak je de tomaten-auberginedip
Stap 1
Schenk de olijfolie in een steelpan met dikke bodem en voeg de aubergine toe. Halveer de tomaten, rasp ze op een blokrasp boven de pan en gooi het vel weg (dit zou je over moeten houden op het eind). Rasp de knoflook op de fijnere kant van de blokrasp boven de pan. Voeg de koriander, komijn, het chilipoeder, de peterselie en het water toe. Leg een deksel op de pan, breng de vloeistof aan de kook en kook de groenten. Roer geregeld zodat de aubergine blokjes uit elkaar vallen, tot ze na ongeveer 20 minuten papperig zijn.
Stap 2
Roer de tomatenpuree en het sap van een 1⁄2 citroen door de aubergine-tomatendip en kook nog 5 tot 10 minuten. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Stap 3
Serveer de tomaten-auberginedip met olijven, een extra scheut olijfolie, schijfjes van de overige helft citroen en desgewenst wat peterselie.
Heb jij deze tomaten-auberginedip al gemaakt?
Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook of Instagram. Wij zijn benieuwd!
Lees ook
- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen
- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.