

We voeren regelmatig tests uit op diverse vleesvervangers die verkrijgbaar zijn in supermarkten. We blijven testen totdat we alle opties hebben geprobeerd en we bekend zijn met de smaak, eigenschappen en voedingswaarden van elke variant. Vandaag testen wij een nieuwe vleesvervanger, en dit keer wel een hele bijzondere: Redefine Meat Flank steak. Een vleesvervanger welke onder andere wordt gemaakt met AI-tools. Blijf lezen voor onze bevindingen!
Smaak, structuur en toepassing
Toen we hoorden dat deze vleesvervanger in de supermarkten beschikbaar is, moesten wij natuurlijk direct een bezoekje brengen aan de dichtsbijzijnde locatie. Deze plantaardige vervanger is al langer te vinden in horecagelegenheden, zoals bijvoorbeeld bij Loetje, maar is nu dus ook beschikbaar voor de consument. Door een nieuwe technologie krijgt Redefine Meat het voor elkaar om nieuw vlees te creëren, onder andere gemaakt met AI-tools. Hoe dit nu zou smaken? Dat hebben wij voor je getest!
De Redefine Flank steak ligt in het diepvriesschap en is hierdoor lekker lang houdbaar. De avond voor het testen hebben wij hem uit de vriezer gehaald om te ontdooien. De Flank steak is verpakt per twee stuks en wordt gebakken in een pan. Zo'n 2 minuten per zijde, dus je bent 12 minuten bezig met het bereiden. Zorg dat je een koekenpan hebt met een goede anti-aanbaklaag, zodat deze vleesvervanger niet blijft plakken.
Tijd om te proeven! Er wordt geadviseerd om met de richting van de vleesvervanger mee te snijden, omdat dit het beste resultaat op levert. De structuur van deze Flank steak is echt indrukwekkend! Wij zouden het misschien zelfs niet eens kunnen onderscheiden van een dierlijke variant. De smaak op zich is misschien nog iets flauwtjes wanneer we het los proeven, maar met een beetje peper, zout en eventueel een sausje is het erg lekker! Zeker een aanrader. Wij zien onszelf dit al maken voor aankomende kerst.
Voedingswaarden
De Redefine Meat Flank steak bevat per 100 gram 211 kcal, wat vergelijkbaar is met dierlijk vlees. Het vetgehalte is 9 gram, waarvan 1,5 gram verzadigd vet, wat relatief laag is. Deze vleesvervanger heeft 6 gram koolhydraten, met 1,9 gram suiker, en levert 3 gram vezels per 100 gram. De eiwitinname is indrukwekkend met 25 gram per 100 gram, en het zoutgehalte is met 0,75 gram per 100 gram ook laag, wat het een gezonde keuze maakt.



Ingrediënten
Deze vleesvervanger wordt gemaakt van water, plantaardige eiwitten (TARWE, SOJA, aardappel) (26%), SOJAmeel, TARWEbloem, geraffineerde raapzaadolie, maïszetmeel, natuurlijke aroma's (bevatten MOSTERD), maltodextrine, GERSTemout, zout. kleurstoffen (bietenrood, karamel).
De plantaardige eiwitten, afkomstig van tarwe, soja en aardappel, zorgen voor een hoogwaardige eiwitbron en helpen de textuur en voedingswaarde van het product te verbeteren. Geraffineerde raapzaadolie wordt gebruikt als vetbron om de smaak en mondgevoel te verbeteren en zorgt voor een sappige textuur. Maïszetmeel helpt bij het binden van de ingrediënten en verbetert de textuur van de vleesvervanger. Natuurlijke aroma's, die mosterd bevatten, worden toegevoegd voor extra smaak en aroma. Maltodextrine fungeert als vulmiddel en draagt bij aan de textuur, terwijl gerstemout zorgt voor een rijke umami-smaak en bijdraagt aan zowel de kleur als de textuur. Zout verbetert de smaak en fungeert tevens als conserveringsmiddel. Tot slot worden kleurstoffen zoals bietenrood en karamel gebruikt om de kleur van het product te verbeteren en het een aantrekkelijke uitstraling te geven.
Goed om te weten
Deze vleesvervanger is geheel plantaardig en dus geschikt voor veganisten! De Redefine Meat Flank steak bevat helaas wel gluten. Een no-go dus voor mensen met een glutenallergie. We raden je aan om deze plantaardige vervanger zeker eens te proberen!
Redefine Meat Flank steak - €6,29 – Verkrijgbaar bij onder andere Albert Heijn
Heb jij deze vleesvervanger al eens geprobeerd?
Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. We zijn benieuwd!
Lees ook

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.