Vleesvervanger getest: Vivera plantaardige nuggets southern fried
Karlijn Swaen

Vleesvervanger getest: Vivera plantaardige nuggets southern fried

dinsdag 07 oktober 2025

We testen regelmatig de nieuwste vleesvervangers uit de supermarkten. We blijven testen totdat we alle opties hebben geprobeerd en we bekend zijn met de smaak, eigenschappen en voedingswaarden van elke variant. Vandaag testen wij weer een nieuwe vleesvervanger van Vivera: Vivera Plantaardige nuggets southern fried. Lees snel verder voor onze bevindingen.

Smaak, structuur en toepassing


Deze plantaardige nuggets kunnen worden bereid in een pan, oven of airfryer. En dit keer maakten wij het onszelf makkelijk door eens te kiezen voor de airfryer. Dit wordt voor dit product overigens ook aangeraden, zodat je ze extra lekker krokant krijgt. De nuggets bakken we voor 7 minuten op 200 graden, lekker makkelijk. Ze gaan er wat slap in, maar komen er gelukkig stevig en krokant uit. In de paneerlaag zit zwarte peper verwerkt, wat zorgt voor een fijne pit zonder dat het té scherp wordt.


Qua smaak scoren ze goed: hartig, licht kruidig en vooral erg lekker in combinatie met een wat zoetere saus, zoals chilisaus of mango chutney. Ook ideaal als borrelhapje naast andere hartige bites. Wel vinden we sommige happen wat aan de droge kant, dus een sausje erbij maakt ze nóg beter.

Voedingswaarden


Laten we eens kijken naar de voedingswaarden van deze snack. De nuggets leveren per 100 gram 243 kcal. Ze bevatten 14 gram vet, waarvan slechts 1,1 gram verzadigd. Verder zit er 13 gram koolhydraten in (waarvan 1 gram suiker), 4 gram vezels en maar liefst 15 gram eiwit. Daarmee zijn ze een eiwitrijke, vezelrijke snack. Maar let wel op, als je ze serveert op de borrelplank zul je niet snel 100 gram binnen krijgen. Je kunt ze dus niet op een borrelplank gebruiken als volwaardige vervanger.


Wat wel heel fijn is, is dat deze plantaardige nuggets verrijkt met ijzer en vitamine B12 - voedingsstoffen die in een plantaardig eetpatroon extra belangrijk zijn. Het zoutgehalte is wel aan de hoge kant met 1,4 gram per 100 gram.

Ingrediënten


De nuggets zijn gemaakt van 64% gehydrateerde plantaardige eiwitten (water, 15% SOJA-EIWIT, 1% TARWE-EIWIT), paneermeel (TARWEMEEL, raapzaadolie, zwarte peper, zout, rijsmiddelen (dinatriumdiwaterstofdifosfaat, natrium bicarbonaat), dextrose, paprika extract, voedingszuur (citroenzuur), gist), plantaardige oliën (zonnebloem,raapzaad in wisselende verhoudingen), azijn, TARWEMEEL, natuurlijke aroma's, verdikkingsmiddel (methylcellulose), zetmeel (bevat TARWE), zout, knoflookpoeder, uienpoeder, specerijen, ui, dextrose, gedroogde glucosestroop, extract van paprika, gistextract, ijzer, specerijextract, kruidenextract, vitamine B12. Kan melk bevatten.

Goed om te weten


De Vivera Southern Fried Nuggets zijn volledig plantaardig en verrijkt met ijzer en vitamine B12. Wij vinden dit een hele goede toevoeging aan een gezellige borrelplank, of als je een keer een wrap wilt maken met nuggets. Let wel op, de nuggets zijn niet glutenvrij!


Vivera Plantaardige nuggets southern fried - €3,19 - verkrijgbaar bij Albert Heijn

Heb jij deze vleesvervanger al geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond, in een reactie, op Facebook of op Instagram. We zijn benieuwd!

Lees ook

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
  • 15 September 2025

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist

De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.