Zin in pizza, maar dan net even anders? Dan is deze flatbread pizza van rogge met gekarameliseerde uit en geitenkaas precies wat je zoekt. Heel gemakkelijk te maken en het hoeft maar 5 minuutjes onder de grill. Een heerlijk gerecht wat zowel zacht als knapperig is en met de bietenblad salade ook nog fris. Geschikt voor de lunch, borrel of als avondmaaltijd! Wat heb je nodig? Voor de flatbread pizza: 6 rode uien 8 rogge flatbreads (bij de Marokkaanse of Turkse bakker) 2 bakjes geitenkaas 2 el balsamico azijn 1 tl tijm 2 zakjes bietenblad sla 50 gram walnoten peper en zout Voor de dressing: 1 el balsamico azijn 4 el olijfolie 1 tl mosterd peper en zout Hoe maak je deze flatbread pizza? Laat de geitenkaas in de ijskast totdat je hem nodig hebt. Snij de uien doormidden en maak dunne halve ringen. Verhit in een pan wat olie en fruit daarin de uien totdat ze glazig zijn. Voeg dan peper, wat zout en 2 el balsamico azijn toe en bak ze langzaam bruin en gaar (minimaal 15 minuten, maar als je de tijd hebt langer want dan worden ze nog lekkerder. Dit kan je op een eerder tijdstip of zelfs de dag daarvoor doen zodat je op het moment suprême echt heel snel klaar bent!). Verwarm de oven voor op de grill stand. Maak ondertussen de sla. Maak een dressing van olijfolie, 1 el balsamico azijn, mosterd, peper en zout. Houdt ¼ de van het bietenblad apart en meng de rest met de dressing. Verkruimel de ¼ van de geitenkaas en de walnoten eroverheen (beetje kapot geknepen). Leg dan de flatbreads op 1 of 2 bakplaten, 2 stuks per persoon. Verdeel het uienmengsel over de flatbread. Neem de geitenkaas uit de ijskast en ga met behulp van een vork ¾ van de geitenkaas over de pizza’s krummelen. Maak af met een beetje tijm. Schuif zoveel pizza’s als in je oven past onder de grill voor ongeveer 5 minuten. Doe daarna de eventueel overgebleven pizza’s eronder. Let op dit gaat heel snel! Druppel over elke pizza wat olijfolie als deze uit de oven komt, leg er wat blaadjes bietenblad sla op en serveer direct met de salade.
Heb jij dit recept gemaakt?
Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Wij zijn ontzettend benieuwd!
Bak jij je pizza graag op een barbecue? Dit zijn de beste barbecues volgens onze redactie! Liever een pizza bakken in een pizza oven? Neem dan een kijkje in dit artikel.
Lees ook

- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.