Straatinterview: Rianne over vegetarisch eten
Emmy van Driel

Straatinterview: Rianne over vegetarisch eten

woensdag 12 oktober 2016
Wij gingen de straat op en vroegen mensen naar hun keuze om minder vlees te eten, hun favoriete groente en de grootste uitdaging in de vegetarische keuken. Vandaag aan het woord: Rianne (32) woont in Amsterdam, is een voorzichtige flexitariër, een heuse keukenprinsses en haar favoriete vega maaltijd is gado gado.


Eet je vaak vegetarisch?
‘Geregeld. Ik zou wel vaker vegetarisch willen eten, maar mijn vriend gaat klagen als ‘ie geen vlees krijgt. Mannen zijn echte carnivoren, denk ik dan maar. Zelf ken ik dat niet: een dagje vega vind ik juist wel goed.’

Ben je een bewuste eter?
‘Ja. In de zin van: ik vind het belangrijk dat er niets aan eten wordt toegevoegd. Geen extra suikers, geen E-nummers etc. Geef mij het maar gewoon puur.’

En dol op de Indische keuken dus?
‘Dat is nog zacht uitgedrukt. Ik heb roots in Indonesië en ben opgegroeid met vele rijsttafels. In tegenstelling tot wat de meeste mensen denken kent die keuken vele vegetarische gerechten.’

Wat maak je dan zoal?
‘Erg lekker vind ik gado gado, een gerecht met veel groenten en pindasaus. Maar lekkere wokgerechten met rijst vind ik ook heerlijk.’

Sta je vaak in de keuken?
‘Ja en vrijwel altijd met veel plezier. Ik heb een drive om te experimenteren en probeer dan ook graag nieuwe dingen uit. Laatst stuitte ik op Kardamom, een soort kruid. Ik kende het nog niet en besloot het eens te proberen.’

En?
‘Ik heb gezocht naar recepten met Kardamom en vond er eentje waarin het werd gebruikt in een appeltaart. Nou, daar had ik wel oren naar. Het was heerlijk.’

Wil jij ook je verhaal kwijt? Laat een reactie achter onder dit artikel of stuur ons een berichtje via Facebook, Instagram of Twitter. Wie weet ben jij de volgende keer aan het woord in deze rubriek!

Lees ook

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
  • 15 September 2025

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist

De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.