Clouds: met een ster in de wolken
Isabel Boerdam

Clouds: met een ster in de wolken

vrijdag 27 september 2013
Bijna niets is zo leuk als een stad van bovenaf bewonderen. Wat is nog leuker? Een stad van bovenaf bewonderen met een goed glas wijn in je hand en een culinair hoogstandje op je bord. Dat kan bij Clouds, op de bovenste verdieping van deze wolkenkrabber bevind je je in de culinaire wolken met een fenomenaal uitzicht over Zürich, haar ‘zee’ en haar bergen. Hier genoten mijn lief en ik van een romantisch diner na zes maanden elkaar gemist te hebben, de eerste avond dat ik in Zürich was. Het beste begin denkbaar.

In de wolken
Tenzij je bereid bent om de Zürichse prijzen te betalen voor een taxiritje is de weg naar Clouds een stukje minder romantisch dan gehoopt. Op hoge hakken en met een precies-pas-jurkje wandelde ik langs de doorgaande weg door het industriegebied richting deze indrukwekkende toren. Een zoektocht rond het gebouw en een futuristisch liftritje later werd mijn jas aangenomen en begon het feest. Ik kwam terecht in een sterrenrestaurant met een stille atmosfeer, een heerlijke akoestiek, wit linnen gedekte tafels en een prachtige glazenwand gevuld met wijnen. Echt een omgeving waarin je de hele avond wil dineren en genieten, zippend uit mooie wijnglazen, omringd door vriendelijk lachende obers.

Sterren op een bordje
Voor de liefhebber heeft Clouds een vijf-gangen-menu waar ook een vegetarische variant van wordt aangeboden. Hoe hemels is dat voor de vegetariër die gewend is één of eventueel twee keuzes te hebben. Een heel menu! Daar word De Hippe Vegetariër blij van, want daar is zorg, liefde en aandacht aan besteed. De gerechten waren mooi opgemaakt en goed van smaak, tegelijk vrij royaal geproportioneerd en behoorlijk smeuïg met romige sausen en mooie Zwitserse kazen. Arriveren met flinke honger is geen overbodige luxe. De subtiliteit die je verwacht van een sterrenkeuken ontbrak hier dus enigszins, maar daar stond tegenover dat het pure, aardse gerechten waren zonder moleculair geneuzel. En dat kan ik wel waarderen. Zeker met een scala aan goede wijnen erbij (de Roero Aneis was zeer aan te raden!) is het een eetfeest waar je enkel en alleen gelukkig van kan worden.

Uitkijken over Zürich
Na deze heerlijke ervaring wilde ik natuurlijk al mijn bezoek uit Nederland blij maken met een blik op Zürich vanaf deze hoogte, en gelukkig heeft Clouds dan ook een hele fijne bar waar je met enkel een drankje van hetzelfde uitzicht mag genieten. Ideaal. Hier dronk ik de beste Hugo van de hele stad onder het genot van het schaaltje nootjes dat alsmaar bijgevuld werd. Zo heeft Clouds voor iedere behoefte en portemonnee wat wils en mag het niet ontbreken bij je bezoek aan Zürich. In die luxe atmosfeer en vanaf die intense hoogte is de stad immers nog vele malen mooier.

Clouds, Maagplatz 5, 8005 Zürich, 0041 44 404 30 00, www.clouds.ch

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.