Een kookboek met 141 vegetarische feel-good-recepten. Wat wil een foodie nog meer? Vlees kan vergeten worden als je Alice Hart haar ode leest aan ‘de sappige tomaat, prachtig rood als de ondergaande zon’, ‘de heerlijke zoete pompoen’ of ‘de bedwelmende aroma’s van geurige kruiden’, want dat is wat de rijke vegetarische keuken te bieden heeft! Absoluut Vegalicious.
Vleeseters verleiden
Alice Hart wil met Vegalicious verstokte vleeseters verleiden tot de vele smaken van de vegetarische keuken. Ze wil laten zien dat gerechten zonder vlees beslist niet smakeloos of saai hoeven te zijn en dat groenten een veel prominentere plaats op het bord verdienen dan als bijgerecht naast het vlees. Door middel van voorbereiding, een beetje vindingrijkheid (of dit kookboek) en verse seizoensproducten zijn de mogelijkheden van de vegetarische kok oneindig!
Vleeseters verleiden
Alice Hart wil met Vegalicious verstokte vleeseters verleiden tot de vele smaken van de vegetarische keuken. Ze wil laten zien dat gerechten zonder vlees beslist niet smakeloos of saai hoeven te zijn en dat groenten een veel prominentere plaats op het bord verdienen dan als bijgerecht naast het vlees. Door middel van voorbereiding, een beetje vindingrijkheid (of dit kookboek) en verse seizoensproducten zijn de mogelijkheden van de vegetarische kok oneindig!
Een snelle vegetarische les
Vrolijk en verrassend vormgegeven geeft Alice ons in Vegalicious eerst een snelle vegetarische les. Ze behandelt de ideale voorraadkast van een vegetarische kok, de noodzakelijke eiwitten, vegetarische equivalenten van vlees en vis, een vegetarisch modelmenu, de onmisbare ingrediënten binnen een vegetarisch eetpatroon, de bekendste en mooiste seizoensgroenten en tot slot de fameuze eregalerij der vegetariërs waarin talloze beroemde vegetarische kunstenaars, wetenschappers, politici en goeroe’s besproken worden. Heerlijk zoveel aandacht voor deze nog altijd te onderbelichte stijl van leven.
Vegetarische feel-good-recepten
Vegalicious bevat 141 vegetarische feel-good-recepten ingedeeld naar de volgorde van de dag: brunch en ontbijt, kleine hapjes, maaltijdsalades, soepen, brood, snel klaar, eenpansmaaltijden en ovenschotels en tot slot feestelijke recepten. Persoonlijke favorieten (heb je even?) zijn de minimuffins met snijbiet en brie, de falafels van flespompoen, de omeletjes met courgettebloemen en tomaat, de zonnige terrine, lintensalade met geroosterde pitten en zaden, artisjokkensalade met tuinbonen en risoni, soep van rauwe groenten met avocado, bietenbouillon met boleten, pastinaakbroodjes met rozemarijn, sojapasta met sesamnoedels en groene groenten, wortelbeignets met schapenkaas en citroensaus, risotto met pastinaak en mascarpone, gevulde rode ui met geurige couscous, poffertjes met auberginekaviaar en granaatappel en de perentatin met parmezaanse kaas.
Extra kooklesjes
Wat Vegalicious nog iets extra’s geeft zijn de interessante kooklessen die verspreid door het boek gegeven worden. Zo leren we zelf notenmelk, yoghurt, hangop en tofoe maken! Hoe leuk is dat. Bovendien zijn er nog een aantal mooie verzamelhoofdstukjes waarin een product of gerecht extra in het zonnetje wordt gezet: originele garneringen voor salades, zes variaties op tomaat, zes risotto-varianten, vier soorten kruidenboter en tot slot allerlei sausjes, dips en pesto’s. Op de laatste pagina’s van haar kookboek inspireert Alice de verstokte vleeseter nog even met acht bijzondere voorbeeldmenu’s: de winterse maaltijd, de voorjaarsbrunch, de zondagse lunch, het snelle dinertje met vrienden, het romantisch diner voor twee, de Aziatische lunch, de Zomerse picknick en niet te vergeten de borrelhapjes.
Als het nu niet duidelijk is dat vegetarisch eten geen last is maar een lust dan weet ik het ook niet meer. Vegalicious levert een waardige bijdrage aan de verheerlijking van de vegetarische keuken. Feels good!
Vegalicious
Alice Hart
Terra
ISBN 978 90 8989 360 4
Prijs 24,99
Lees ook

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
1 Reacties
Ik heb het boek pas gekregen en het ziet er echt fantastisch uit. Op elke bladzijde een plaatje waarvan het water je in de mond loopt. De falafel met flespompoen klinkt erg lekker en ik ben ook benieuwd naar de frittata met parelgort (nooit gehad).
12:22 19 januari 2024Hoi Yvonne, wat leuk!! Laat je me weten als je een van deze twee recepten geprobeerd hebt? Ook foto's zijn van harte welkom via Facebook! Ben heel benieuwd naar jouw Vegalicious-ervaringen :-) Groetjes, Isabel
12:22 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.