Juuls Hummus: vol liefde
Mariëlle van Stek

Juuls Hummus: vol liefde

vrijdag 12 mei 2017
Sinds twee weken zit er een nieuwe aanwinst in Utrecht: Juuls Hummus. Een eetwinkel en deli gericht op – je raadt het al – hummus! Het is een hip, vrolijk zaakje dichtbij het Wilhelminapark in Utrecht, de ideale buurt voor een eetwinkel zoals deze. Juuls Hummus is de eerste hummuswinkel in Utrecht met echt ontzettend lekkere hummus, maar dat was niet wat mij het meest opviel. Dat was de liefde voor het vak, de hummus, de streekproducten en de buurt!

Het interieur
Juuls Hummus is een mooie, lichte winkel door de grote ramen in het hoekpand. Het is een ruim pand keuken, met aan de ramen een vensterbank en krukjes waar je eventueel snel je hummus op kan eten. De combinatie van de grote ramen, de rood en geel getinte tegeltjes op de muur en hippe accessoires vult elkaar perfect aan waardoor het sfeervol, authentiek maar ook modern en rustig overkomt. De tafel met alle uitgestalde streekproducten laat ook de liefde voor goede ingrediënten weer. En je kan er proeven, altijd leuk! De strakke balie met half open keuken is de echte eye-catcher. Al met al een hele mooie inrichting!

De bediening en de gasten
Regelmatig komen er mensen binnenlopen om te proeven, een bakje hummus mee te nemen of een praatje te maken met de eigenaren Remco en Julia. Vooral dat laatste was heel typerend. Natuurlijk kwam het door de ontzettend lekkere hummus, maar ook door de gastvrijheid dat er nu al sprake is van vaste gasten. Iedereen werd met een warm welkom ontvangen en kreeg uitleg als ze dat wilden. Ook werd er gezellig gekletst met vaste gasten, of ondernemers uit de buurt. Dit maakte dat er een ontzettend fijne sfeer hing, waarbij er gepaste aandacht voor iedereen was. En daar werd ik heel blij van.

Vegetarisch smullen
Bij Juuls Hummus koop je een bowl hummus, met verschillende toppings. Ook krijg je hierbij een pitabroodje, de pittige ‘saus’ zchug, citroendressing en olijven en augurk. De hummus wordt elke dag vers gemaakt, “want dagvers is het gewoon het lekkerst”. Kies hierbij zelf je toppings, of kies voor één van Juuls Bowls: combinaties van toppings die Julia zelf lekker vindt. De vegetarische toppings waar je uit kan kiezen zijn hele kikkererwten met citroendressing, gebakken aubergine, gesauteerde champignons en uien en romige tahini. Hierbij krijg je of geschaafde amandelen, of geroosterde pijnboompitten. Ik probeerde alles, en wat was dit goede hummus! De supermarkt-hummus vind ik oke, maar raak ik snel op uitgekeken. Dat zal bij deze variant zeker niet gebeuren. De hummus zelf is lekker van smaak en niet te droog. De goede olijfolie maakt het af. Tahinpasta erdoorheen maakte de hummus romiger en ‘natter’, wat ik zelf heel lekker vond. De gebakken aubergine paste daar perfect bij! Voor paddenstoelenliefhebbers is de gesauteerde champignon met ui ook echt een aanrader. Deze gaf een hele andere dimensie aan de hummus, wat het veel specialer maakte.

Naast hummus staat er ook baba ganoush en verschillende salades op de kaart. De baba ganoush, aubergine puree, was ook heel erg smaakvol en kon ik van blijven eten. De quinoasalade met bietjes, feta en dille is ook zeker een aanrader! De salade bleef fris, zoetig door de bietjes, zacht door de feta en met een net wat andere smaak dan je verwacht door de dille. Een maaltijdsalade waar je van kan blijven eten.

Wat je merkt in het eten, is dat er echt hele goede producten worden gebruikt. Er worden speciaal kleine Griekse kikkererwten gebruikt, Palestijnse olijfolie en meerdere streekproducten. Julia wilde graag bijzondere ingrediënten gebruiken, niet de standaard die je bij de groothandel haalt. De producten zijn zoveel mogelijk biologisch en komen voornamelijk uit het Levantijnse gebied: Syrië, Libanon, Jordanië, Palesinta en Israël, waar Julia zelf ook vandaan komt. Heel bijzonder en lekker, en dat proef je!

Juuls Hummus - Baanstraat 1 - Utrecht - www.facebook.com/Juuls-Hummus

Ga jij een bezoekje brengen aan Juuls Hummus? Het is zeker een aanrader! Laat het ons weten wat jij er van vond in een reactie op de website, Facebook of Twitter. We zijn benieuwd! 



 

 

 

Lees ook

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
  • 15 September 2025

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist

De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.