Kanarie Club! Klinkt tof hè? Dit nieuwe restaurant bij De Hallen in Amsterdam West is ook zeker een hele toffe tent geworden. Je kunt er de hele dag terecht voor een hapje, drankje, dansje of duikje. Het is overdag een hele fijne werkomgeving en 's avonds kun je met je vrienden pootjebaden bij de poolbar. Do not swim alone!
Interieur
Kanarie Club is een groot restaurant gelegen in De Hallen, naast de bekende Foodhallen. Eerder zaten hier de restaurants Halte 3 en Meat West. Deze twee zijn nu samengevoegd, helemaal opgeknapt en eind vorig jaar is hier Kanarie Club uit ontstaan. Bij binnenkomst stuit je meteen op de grote bar en open keuken. Een van de leukste dingen aan eten buiten de deur, vind ik, is dat je mee kunt kijken naar hoe de gerechten en drankjes bereid worden. Een ander leuk klein detail is de *tromgeroffel* POOL BAR! Zei ik een klein detail? Super gave uitvinding bedoel ik natuurlijk! Wat is er nou beter dan van een gin tonic nippen terwijl je met je voeten baad in een (’s winters leeg) zwembad met een gecamoufleerde DJ? Pool party!
Bediening en gasten
We schoven vrijdagavond rond half 7 aan bij de Kanarie Club. In het begin leek het nog rustig maar al snel stroomden de gasten binnen. Voor je het weet is het hele restaurant gevuld met vrolijke vogels. Veel collega's die samen van hun vrijmibo genieten of studenten die onder het genot van een speciaal biertje het weekend inluiden. Ik raad aan om van te voren een reservering te maken als je ‘s avonds zeker wilt zijn van een tafeltje. Voor een borrel met een klein hapje is er genoeg ruimte aan de (pool)bar. Overdag is Kanarie Club een ideale werkplek. Er zijn veel fijne zithoekjes met voldoende stopcontacten waar je met een relaxed achtergrondmuziekje aan je opdrachten kunt werken.
Het kanarieteam bestaat uit een jong en fris team. Het personeel is bereid om alle gerechten uitgebreid met je door te nemen en ze zijn goed op de hoogte van alle ingrediënten. Hierdoor sluiten de adviezen van de uitgebreide drankkaart en verschillende gerechten goed bij elkaar aan. Bij de servering krijg je een mooie uitleg over de speciale ingrediënten en bereidingswijze van het gerecht.
Vegetarisch smullen
Bij de Kanarie Club begin je de dag met een goed ontbijt waar je echt wel je nest voor uitkomt. Op zondag is er een uitgebreide brunchkaart met verschillende ei-recepten en zelfs een veggie burger (hét ultieme hangover ontbijtje). De avondkaart bestaat uit vijf gangen met drie opties per gang. Over het algemeen is er per gang één vegetarische optie, één vlees optie en één vis optie. Ideaal dus voor een gemixt gezelschap. Je kunt kan kiezen voor drie gangen voor 32 euro, voor 4 gangen betaal je 39 euro en als je all the way voor vijf gangen gaat ben je 45 euro kwijt. Net waar je zelf trek in hebt en hoe groot je budget is.
Als eerste gang aten we geitenkaascrème met pittige tomatenmousse, pijnboompitten-crumble en zoetzure komkommer. Het smaakte nog lekkerder dan dat het klinkt. De pittige tomatenmousse past perfect bij de frisse geitenkaas en het zoetje van de komkommer. Geitenkaas komt veel voor in vegetarische gerechten, maar bij Kanarie Club hebben ze geitenkaas een verassend uniek jasje gestoken! Niet te vullend en de smaken zijn perfect in balans. Als hoofdgerecht is de vegetarische optie paddenstoelen met aardpeercrème en hazelnoot-crumble. Ik ben gelukkig dol op paddenstoelen, want voor deze gang moet je er wel echt van houden. De hazelnoot geeft een lekkere bite aan dit gerecht. Leuk om te zien dat de 'vergeten groente' aardpeer steeds vaker wordt gebruikt in gerechten. Als nagerecht genoten we van een stukje red velvet cake en de chai/peer-crumble. Wauw dat was zo extatisch! Een bolletje chai ijs zoals ik het nog nooit geproefd heb. Mooi afgewerkt met bloemblaadjes en een chocoladestick. Echt een aanrader!
Ook voor een borrel is Kanarie Club een fijne plek. Naast dat je keuze hebt uit veel verschillende wijnen, cocktails en speciaal biertjes, kunnen de borrelhapjes natuurlijk niet ontbreken. Er zijn veel vegetarische bar bites, zoals de geitenkaas bitterballen of de mini-veggie manchego burger. Mijn favoriete drankje is de Weingut Klein, een witte wijn uit Oostenrijk. Deze frisse Gruner Veltliner wijn heeft een kleine sparkeling.
Business Birds
Elke laatste dinsdag van de maand verzamelen Business Birds zich in de Pool Bar van Kanarie Club. Van 19.30 tot 20.30 zijn er twee sprekers die over een maandelijks thema vertellen. De komende editie gaat over 'The world of craft beer'. De co-founder en creatieve kracht achter de Oedipus Brouwerij zal van alles delen over de speciaalbieren, waarbij natuurlijk het proeven niet kan ontbreken.
Kanarie Club zorgt voor een beetje vogelvoer tussendoor in de vorm van een snack!
Feel like having a drink and getting smarter at the same time?
Kanarie Club, Bellamyplein 51 Amsterdam, 020- 2181775, http://www.kanarieclub.nl/
Ga jij deze hotspot binnenkort ook bezoeken of ben je er al geweest? Wij zijn altijd benieuwd naar jouw verhaal! Laat ons weten wat je het lekkerste of het leukste vond in een berichtje via Facebook, Twitter, Instagram of in een reactie. En heb jij andere aanraders? Ook die horen we graag!
Interieur
Kanarie Club is een groot restaurant gelegen in De Hallen, naast de bekende Foodhallen. Eerder zaten hier de restaurants Halte 3 en Meat West. Deze twee zijn nu samengevoegd, helemaal opgeknapt en eind vorig jaar is hier Kanarie Club uit ontstaan. Bij binnenkomst stuit je meteen op de grote bar en open keuken. Een van de leukste dingen aan eten buiten de deur, vind ik, is dat je mee kunt kijken naar hoe de gerechten en drankjes bereid worden. Een ander leuk klein detail is de *tromgeroffel* POOL BAR! Zei ik een klein detail? Super gave uitvinding bedoel ik natuurlijk! Wat is er nou beter dan van een gin tonic nippen terwijl je met je voeten baad in een (’s winters leeg) zwembad met een gecamoufleerde DJ? Pool party!
Bediening en gasten
We schoven vrijdagavond rond half 7 aan bij de Kanarie Club. In het begin leek het nog rustig maar al snel stroomden de gasten binnen. Voor je het weet is het hele restaurant gevuld met vrolijke vogels. Veel collega's die samen van hun vrijmibo genieten of studenten die onder het genot van een speciaal biertje het weekend inluiden. Ik raad aan om van te voren een reservering te maken als je ‘s avonds zeker wilt zijn van een tafeltje. Voor een borrel met een klein hapje is er genoeg ruimte aan de (pool)bar. Overdag is Kanarie Club een ideale werkplek. Er zijn veel fijne zithoekjes met voldoende stopcontacten waar je met een relaxed achtergrondmuziekje aan je opdrachten kunt werken.
Het kanarieteam bestaat uit een jong en fris team. Het personeel is bereid om alle gerechten uitgebreid met je door te nemen en ze zijn goed op de hoogte van alle ingrediënten. Hierdoor sluiten de adviezen van de uitgebreide drankkaart en verschillende gerechten goed bij elkaar aan. Bij de servering krijg je een mooie uitleg over de speciale ingrediënten en bereidingswijze van het gerecht.
Vegetarisch smullen
Bij de Kanarie Club begin je de dag met een goed ontbijt waar je echt wel je nest voor uitkomt. Op zondag is er een uitgebreide brunchkaart met verschillende ei-recepten en zelfs een veggie burger (hét ultieme hangover ontbijtje). De avondkaart bestaat uit vijf gangen met drie opties per gang. Over het algemeen is er per gang één vegetarische optie, één vlees optie en één vis optie. Ideaal dus voor een gemixt gezelschap. Je kunt kan kiezen voor drie gangen voor 32 euro, voor 4 gangen betaal je 39 euro en als je all the way voor vijf gangen gaat ben je 45 euro kwijt. Net waar je zelf trek in hebt en hoe groot je budget is.
Als eerste gang aten we geitenkaascrème met pittige tomatenmousse, pijnboompitten-crumble en zoetzure komkommer. Het smaakte nog lekkerder dan dat het klinkt. De pittige tomatenmousse past perfect bij de frisse geitenkaas en het zoetje van de komkommer. Geitenkaas komt veel voor in vegetarische gerechten, maar bij Kanarie Club hebben ze geitenkaas een verassend uniek jasje gestoken! Niet te vullend en de smaken zijn perfect in balans. Als hoofdgerecht is de vegetarische optie paddenstoelen met aardpeercrème en hazelnoot-crumble. Ik ben gelukkig dol op paddenstoelen, want voor deze gang moet je er wel echt van houden. De hazelnoot geeft een lekkere bite aan dit gerecht. Leuk om te zien dat de 'vergeten groente' aardpeer steeds vaker wordt gebruikt in gerechten. Als nagerecht genoten we van een stukje red velvet cake en de chai/peer-crumble. Wauw dat was zo extatisch! Een bolletje chai ijs zoals ik het nog nooit geproefd heb. Mooi afgewerkt met bloemblaadjes en een chocoladestick. Echt een aanrader!
Ook voor een borrel is Kanarie Club een fijne plek. Naast dat je keuze hebt uit veel verschillende wijnen, cocktails en speciaal biertjes, kunnen de borrelhapjes natuurlijk niet ontbreken. Er zijn veel vegetarische bar bites, zoals de geitenkaas bitterballen of de mini-veggie manchego burger. Mijn favoriete drankje is de Weingut Klein, een witte wijn uit Oostenrijk. Deze frisse Gruner Veltliner wijn heeft een kleine sparkeling.
Business Birds
Elke laatste dinsdag van de maand verzamelen Business Birds zich in de Pool Bar van Kanarie Club. Van 19.30 tot 20.30 zijn er twee sprekers die over een maandelijks thema vertellen. De komende editie gaat over 'The world of craft beer'. De co-founder en creatieve kracht achter de Oedipus Brouwerij zal van alles delen over de speciaalbieren, waarbij natuurlijk het proeven niet kan ontbreken.
Kanarie Club zorgt voor een beetje vogelvoer tussendoor in de vorm van een snack!
Feel like having a drink and getting smarter at the same time?
Kanarie Club, Bellamyplein 51 Amsterdam, 020- 2181775, http://www.kanarieclub.nl/
Ga jij deze hotspot binnenkort ook bezoeken of ben je er al geweest? Wij zijn altijd benieuwd naar jouw verhaal! Laat ons weten wat je het lekkerste of het leukste vond in een berichtje via Facebook, Twitter, Instagram of in een reactie. En heb jij andere aanraders? Ook die horen we graag!
Lees ook

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
1 Reacties
Wat een super leuk geschreven stuk!! De gerechten lijken mij heerlijk, ik ga het zeker een keertje uitproberen!
12:09 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.