Met z’n wijdse entree aan de Rozengracht met grote hoge ramen en de typerende bioscooplampjes, heeft Mazzo altijd al een enorme aantrekkingskracht op mij gehad. Tot deze maand was ik er nog nooit binnengeweest! Nu dan eindelijk wel en ik werd verrast door een reusachtig restaurant, vol gezelligheid en met een kaart gevuld met Italiaanse lekkernijen.
Het interieur
Vanaf buiten zien we boven de bar de fel verlichte lampjes van Mazzo al stralen. Voor mij echt onderdeel van het straatbeeld op de Rozengracht. Mazzo is een enorm groot restaurant dat helemaal doorloopt tot aan de bloemgracht. Het is opgedeeld in verschillende delen: ontspannen loungebanken tegen een brick stone muur, verhoogde tafeltjes met barkrukken, zitplekken aan de bar en achterin het restaurant kleine en grote tafels met daarboven waanzinnige lampen. Overal zien we Italiaanse knipogen: een goed gevulde voorraadkast, potten vol pasta langs de keuken, rood geruite servetten en tot slot portretfoto’s van (vr)etende Italianen. Heerlijk!
Het publiek
Mazzo is een hele ontspannen zaak waar iedereen, jong tot oud, Amsterdammer tot bezoeker, zich thuis zal voelen. Door de verschillende hoekjes en sferen in de zaak kan iedereen een plekje kiezen dat past, en ook de kaart is super toegankelijk met voor iedereen wat wils. Tot mijn gezellige verbazing is het op een koude woensdagavond hartstikke vol en bruisend in het restaurant, en van mijn fietstochten over de Rozengracht weet ik dat dit in het weekend nog veel erger is. Gezelligheid gegarandeerd dus!
De bediening
De bediening bij Mazzo doet het fantastisch. We worden ontvangen door een hartverwarmende gastvrouw die als een soort lieve mama Bertoli zorgt dat iedereen het naar de zin heeft. Ze maakt een praatje, is vrolijk, maar weet ons ook alles over het eten en de wijn te vertellen. Samen met haar team zorgt ze ontzettend goed voor alle gasten, waardoor iedereen zich thuis zal voelen en graag zal terugkomen.
Vegetarisch smullen
Het eten bij Mazzo is Italiaans van het ontbijt tot de lunch, de borrel en het diner. Ze hebben een ontzettend brede en toegankelijke kaart met traditionele Italiaanse salades: caprese, of met groene asperges, rucola en parmezaanse kaas. Bruschetta, antipasti (ook vegetarisch!), krokante pizza’s en niet te vergeten prachtige pasta’s en risotto’s. Mijn favoriet? De saffraan risotto met asperges, tuinerwten en rucola. Maar ook de gnocchi tartufo en de orecchiette met broccoli, courgette en gorgonzola klinken heerlijk. De porties zijn zonder twijfel ook van gulle Italiaanse omvang, dus als er dan nog plek is voor een dessert dan zou ik het houden bij een bescheiden Caffe Completa met echte Italiaanse lekkernijen (lees: cantuccini koekjes). en
De rekening
Bij Mazzo geniet je van bruschetta’s vanaf 5,75, salades vanaf 9,50 en voor een kleine portie vegetarische antipasti betaal je 11,50. De pasta’s en risotto’s variëren rond de 9,50 euro voor een kleine portie tot 14,50 voor een grote portie. Hetzelfde betaal je voor een pizza. Desserts tot slot kosten gemiddeld 7,50 en de mooiste Italiaanse wijnen kunnen zo uitbundig zijn als je het zelf wil maken. Een heerlijke avond voor iedere portemonnee!
Mazzo, Rozengracht 114 Amsterdam, 020 344 64 02, http://www.mazzoamsterdam.nl
Het interieur
Vanaf buiten zien we boven de bar de fel verlichte lampjes van Mazzo al stralen. Voor mij echt onderdeel van het straatbeeld op de Rozengracht. Mazzo is een enorm groot restaurant dat helemaal doorloopt tot aan de bloemgracht. Het is opgedeeld in verschillende delen: ontspannen loungebanken tegen een brick stone muur, verhoogde tafeltjes met barkrukken, zitplekken aan de bar en achterin het restaurant kleine en grote tafels met daarboven waanzinnige lampen. Overal zien we Italiaanse knipogen: een goed gevulde voorraadkast, potten vol pasta langs de keuken, rood geruite servetten en tot slot portretfoto’s van (vr)etende Italianen. Heerlijk!
Het publiek
Mazzo is een hele ontspannen zaak waar iedereen, jong tot oud, Amsterdammer tot bezoeker, zich thuis zal voelen. Door de verschillende hoekjes en sferen in de zaak kan iedereen een plekje kiezen dat past, en ook de kaart is super toegankelijk met voor iedereen wat wils. Tot mijn gezellige verbazing is het op een koude woensdagavond hartstikke vol en bruisend in het restaurant, en van mijn fietstochten over de Rozengracht weet ik dat dit in het weekend nog veel erger is. Gezelligheid gegarandeerd dus!
De bediening
De bediening bij Mazzo doet het fantastisch. We worden ontvangen door een hartverwarmende gastvrouw die als een soort lieve mama Bertoli zorgt dat iedereen het naar de zin heeft. Ze maakt een praatje, is vrolijk, maar weet ons ook alles over het eten en de wijn te vertellen. Samen met haar team zorgt ze ontzettend goed voor alle gasten, waardoor iedereen zich thuis zal voelen en graag zal terugkomen.
Vegetarisch smullen
Het eten bij Mazzo is Italiaans van het ontbijt tot de lunch, de borrel en het diner. Ze hebben een ontzettend brede en toegankelijke kaart met traditionele Italiaanse salades: caprese, of met groene asperges, rucola en parmezaanse kaas. Bruschetta, antipasti (ook vegetarisch!), krokante pizza’s en niet te vergeten prachtige pasta’s en risotto’s. Mijn favoriet? De saffraan risotto met asperges, tuinerwten en rucola. Maar ook de gnocchi tartufo en de orecchiette met broccoli, courgette en gorgonzola klinken heerlijk. De porties zijn zonder twijfel ook van gulle Italiaanse omvang, dus als er dan nog plek is voor een dessert dan zou ik het houden bij een bescheiden Caffe Completa met echte Italiaanse lekkernijen (lees: cantuccini koekjes). en
De rekening
Bij Mazzo geniet je van bruschetta’s vanaf 5,75, salades vanaf 9,50 en voor een kleine portie vegetarische antipasti betaal je 11,50. De pasta’s en risotto’s variëren rond de 9,50 euro voor een kleine portie tot 14,50 voor een grote portie. Hetzelfde betaal je voor een pizza. Desserts tot slot kosten gemiddeld 7,50 en de mooiste Italiaanse wijnen kunnen zo uitbundig zijn als je het zelf wil maken. Een heerlijke avond voor iedere portemonnee!
Mazzo, Rozengracht 114 Amsterdam, 020 344 64 02, http://www.mazzoamsterdam.nl
Lees ook

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

In mijn keuken
- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.