Ik fietste er al weken geïntrigeerd langs voordat ik deze zomer eindelijk naar binnen stapte: Morgan & Mees, de nieuwe hotel-restaurant-bar combinatie op de hoek van de nassaukade vlakbij het hugo de grootplein. In een monumentaal pand met veel marmer, modern interieur met een vintage knipoog en een snufje Scandinavië vind je een Franse brasserie met een moderne twist waar je als hippe vegetariër blij van wordt. Een tijdloze hotspot!
Het interieur
Morgan & Mees is gevestigd in een statig historisch pand waarin zowel een hotel als een goede bar en een ruim opgezet restaurant te vinden zijn. Het restaurant heeft de uitstraling van een hoogstaande Franse brasserie met de typische houten kuipstoeltjes, mooie witte tafels, een witte tegelwand bij de keuken, een prachtige eikenhouten vloer, spiegels en als eye-catcher tot slot de moderne zwarte lampjes van Deens design. Een gevoel van kwaliteit en verfijndheid, zonder stijf te worden. Daarnaast hebben ze een waanzinnige binnentuin voor de warme zomerdagen.
De bediening
Bij Morgan & Mees word je verzorgd door lieve, vrolijke dames in de bediening. Allemaal vlot, kundig en professioneel. Op het randje van studentes en vaste horeca medewerkers. Een leuk, spontaan team waar je als gast blij van wordt. In voor een praatje, met voldoende kennis van de diner- en drankenkaart.
Het publiek
Dankzij het brede concept van Morgan & Mees vind je hier ook een gevarieerd publiek: toeristen uit het mooie hotel, locals uit West, maar ook genoeg mensen die een rondje om fietsen voor deze mooie plek. Gek om te zeggen, maar voor mijn gevoel had Amsterdam zoiets nog niet. Zo mooi van ambiance, met een goede kaart met aandacht voor groenten en oog voor vegetariërs zonder ‘main stream’ uit het oog te verliezen, fijne bediening en een goede prijs. Daar zou ik ook opnieuw voor omrijden!
Vegetarisch smullen
Bij Morgan & Mees serveren ze een typische brasseriekaart met voorgerechten als Fines de Claires en steak tartare, maar voor de vegetariërs ook burrata met avocado, heirloomtomaten, basilicum en citrusdressing, of mijn favoriete pittige watermeloen met yoghurt, biet, lavas en feta. Als hoofdgerecht kan je genieten van geroosterde venkel van de bbq met aardappeltjes, citroen, balsamico en rucola: less is more! Tot slot een keuze uit kaas met kletzenbrood en vijgencompote als nagerecht of een mooi chocolade-dessert of citroentaart. Geloof me, hier kan je helemaal blij van worden, van een gewone woensdagavond tot een feestavond op zaterdag.
De rekening
Bij Morgan & Mees betaal je dan ook brasserieprijzen: 9,50 euro voor een vegetarisch voorgerecht, 16 euro voor het vegetarische hoofdgerecht en 7,50 voor de desserts. Daarnaast is er een wisselend drie-gangen-menu voor een vaste prijs. Hierbij wordt een mooie wijnkaart geschonken met wijnen vanaf 4 euro per glas tot een exclusieve 75 euro per fles. Kortom, je kan alle kanten op. Een aanrader!
Morgan & Mees, Tweede Hugo de Grootstraat 2-6 Amsterdam, 020 233 49 30, www.morganandmees.com
Ga jij deze hotspot binnenkort ook bezoeken of ben je er al geweest? Ik ben altijd benieuwd naar jouw verhaal! Laat me weten wat je het lekkerste of het leukste vond in een berichtje via Facebook, Twitter of in een reactie. En heb jij andere aanraders? Ook die hoor ik graag!
Het interieur
Morgan & Mees is gevestigd in een statig historisch pand waarin zowel een hotel als een goede bar en een ruim opgezet restaurant te vinden zijn. Het restaurant heeft de uitstraling van een hoogstaande Franse brasserie met de typische houten kuipstoeltjes, mooie witte tafels, een witte tegelwand bij de keuken, een prachtige eikenhouten vloer, spiegels en als eye-catcher tot slot de moderne zwarte lampjes van Deens design. Een gevoel van kwaliteit en verfijndheid, zonder stijf te worden. Daarnaast hebben ze een waanzinnige binnentuin voor de warme zomerdagen.
De bediening
Bij Morgan & Mees word je verzorgd door lieve, vrolijke dames in de bediening. Allemaal vlot, kundig en professioneel. Op het randje van studentes en vaste horeca medewerkers. Een leuk, spontaan team waar je als gast blij van wordt. In voor een praatje, met voldoende kennis van de diner- en drankenkaart.
Het publiek
Dankzij het brede concept van Morgan & Mees vind je hier ook een gevarieerd publiek: toeristen uit het mooie hotel, locals uit West, maar ook genoeg mensen die een rondje om fietsen voor deze mooie plek. Gek om te zeggen, maar voor mijn gevoel had Amsterdam zoiets nog niet. Zo mooi van ambiance, met een goede kaart met aandacht voor groenten en oog voor vegetariërs zonder ‘main stream’ uit het oog te verliezen, fijne bediening en een goede prijs. Daar zou ik ook opnieuw voor omrijden!
Vegetarisch smullen
Bij Morgan & Mees serveren ze een typische brasseriekaart met voorgerechten als Fines de Claires en steak tartare, maar voor de vegetariërs ook burrata met avocado, heirloomtomaten, basilicum en citrusdressing, of mijn favoriete pittige watermeloen met yoghurt, biet, lavas en feta. Als hoofdgerecht kan je genieten van geroosterde venkel van de bbq met aardappeltjes, citroen, balsamico en rucola: less is more! Tot slot een keuze uit kaas met kletzenbrood en vijgencompote als nagerecht of een mooi chocolade-dessert of citroentaart. Geloof me, hier kan je helemaal blij van worden, van een gewone woensdagavond tot een feestavond op zaterdag.
De rekening
Bij Morgan & Mees betaal je dan ook brasserieprijzen: 9,50 euro voor een vegetarisch voorgerecht, 16 euro voor het vegetarische hoofdgerecht en 7,50 voor de desserts. Daarnaast is er een wisselend drie-gangen-menu voor een vaste prijs. Hierbij wordt een mooie wijnkaart geschonken met wijnen vanaf 4 euro per glas tot een exclusieve 75 euro per fles. Kortom, je kan alle kanten op. Een aanrader!
Morgan & Mees, Tweede Hugo de Grootstraat 2-6 Amsterdam, 020 233 49 30, www.morganandmees.com
Ga jij deze hotspot binnenkort ook bezoeken of ben je er al geweest? Ik ben altijd benieuwd naar jouw verhaal! Laat me weten wat je het lekkerste of het leukste vond in een berichtje via Facebook, Twitter of in een reactie. En heb jij andere aanraders? Ook die hoor ik graag!
Lees ook

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.